Rapidesa i agilitat gràcies a les videoconsultes

Blog > Particulars > Rapidesa i agilitat gràcies a les videoconsultes

El sector sanitari ha estat un dels que més canvis ha patit amb la pandèmia, no només pel desbordament que va suposar als hospitals que van haver d’engrandir les seves instal·lacions i prioritzar els malalts per Covid-19. Sinó que la telemedicina ha arribat per quedar-se, esdevenint una alternativa eficaç a les saturades consultes d’atenció primària i hospitals. Des de l’arribada del Covid-19, han crescut exponencialment les videoconsultes, especialment les pediàtriques, ginecològiques i psicològiques.

I és que, cada cop són més els que veuen a la medicina digital una bona alternativa, ja que evita desplaçaments, disminueix els temps d’espera, elimina l’exposició a altres malalties com el coronavirus, millora el seguiment de pacients i disminueix costos.

Per totes aquestes raons, professionals sanitaris van decidir durant la crisi començar a utilitzar més aquest servei que han impulsat des del sector de la sanitat privada, però que cada dia més la sanitat pública està duent a terme. Un exemple clar és el canal de videoconsultes que ha obert la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

Però aquí no queda la cosa, la medicina digital continuarà desenvolupant-se els propers anys, de fet, la consultora Deloitte ha realitzat una predicció per al 2025 que recull 5 fites importants:

  1. La llar serà el lloc habitual per a la cura/seguiment rutinari de la salut.
  2. Els hospitals estaran reservats per al tractament especialitzat, traumatologia i emergències.
  3. Molts dels contactes medico-pacient es faran de manera virtual i seran informats amb evidències de l’entorn real.
  4. Més del 70% dels espanyols faran una consulta per connexió vídeo.
  5. Els individus estaran més ben informats sobre el seu perfil genètic, la salut actual i les possibles malalties futures.

Tot això és una mostra de com la relació metge-pacient està evolucionant, amb accés a consultes 24/7 de manera fàcil, àgil i ràpida

Tot i que cal tenir en compte que la gran explosió de la telemedicina també comporta uns riscos, tant a nivell legal, ja que actualment a Espanya no hi ha una normativa específica que reguli aquesta pràctica, però també a nivell de ciberseguretat, ja que tant metge com pacient s’exposen ciberatacs pel robatori d’informació.

Per evitar problemes, és important que a nivell legal el metge i/o administratius del centre sanitari sempre sol·licitin el consentiment dels pacients per al tractament de les dades.

Per part seva, a nivell de ciberseguretat, és important recordar que segons l’informe d’INTERPOL, 2020 ha convertit l’àmbit sanitari en el blanc dels ciberdelinqüents degut, entre d’altres, al factor d’alarma que es va viure per la pandèmia.

Per aquesta raó, és important comptar amb certs filtres (antivirus, tallafocs i precaució davant de qualsevol símptoma que faci presagiar un frau o suplantació d’identitat) i garantir des dels centres un àmbit segur, per la qual cosa és important tenir actualitzats els programes de gestió de dades i videoconsultes.

Segons experts, prenent aquestes precaucions ens trobem davant d’una revolució al sector de salut per a pacients i metges amb grans avantatges tant en disminució de temps, costos i desplaçaments el que fa de les videoconsultes una eina molt eficaç que continuarà creixent en els propers anys.

En resum, si tu també vols estalviar temps a les teves consultes mèdiques no dubtis a consultar els nostres professionals, des de Cobertis estem a la teva disposició perquè trobis l’assegurança de salut que més s’ajusti a les teves necessitats.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *