Com evitar intoxicacions en el sector alimentari

Blog > Empreses > Com evitar intoxicacions en el sector alimentari

Aquest estiu va esclatar la notícia del brot de listèria que ha afectat a més de 200 persones a Andalusia i ha provocat tres morts. L’empresa sevillana Magrudis, que va distribuir la carn a través de la marca ‘La Mechá’, és considerada el focus inicial de l’expansió d’aquest bacteri.

Davant d’aquest cas de rabiosa actualitat sorgeixen moltes preguntes: per què es va contaminar la carn? No van ser exhaustius amb els controls sanitaris? No van prendre les mesures de seguretat necessàries? Molts d’aquests interrogants es van resolent i de moment, ja han detingut els responsables d’aquesta empresa.

Sens dubte, totes les empreses i en concret, les d’alimentació han de ser molt curoses en els processos de producció, aplicar els controls sanitaris corresponents, manipular adequadament els productes, coure’ls i conservar-los per aconseguir que siguin segurs i que la seva qualitat mai es vegi alterada.

Precisament, el sector de la indústria alimentària és un àmbit especialment sensible, doncs afecta directament a la nostra salut. De fet, casos com el brot de listèria es poden arribar a considerar delictes contra la salut pública. Un cas molt més greu va ser  l’escàndol de l’oli de colza, la primavera de 1981, que va provocar 20.643 afectats i més de 3.800 morts.

Lògicament, a banda dels aspectes sanitaris i de conservació en la producció, el sector de l’alimentació i begudes, també requereix una protecció global i específica en el desenvolupament de la seva activitat.

En aquest sentit, és fonamental comptar amb assegurances com les de Responsabilitat Civil (RC) o Mediambiental, entre d’altres, ja que donen cobertura en cas de produir-se una intoxicació alimentària o altres tipus de sinistres greus.

Així doncs, amb l’assegurança de RC es protegeix el patrimoni de la teva empresa enfront de les reclamacions de tercers pels danys que els puguis haver causat. També és important disposar d’una cobertura de retirada de productes i extensions del producte que inclogui: despeses de retirada de productes (inclosa contaminació maliciosa), cost de producte contaminat, neteja de les instal·lacions contaminades, despeses de rehabilitació d’imatge i pèrdua de beneficis. A més, de cobertures específiques per responsabilitat mediambiental.

Altres cobertures interessades que cal tenir contractades són per danys materials, trencament de maquinària i robatori, danys accidentals, control de la mercaderia danyada, danys als envasos i embalatges, cobertura de danys als productes, flota de transports, assegurances de salut pels treballadors, entre altres.

En definitiva, el més important és ser conseqüents i treballar amb el màxim de cura, oferint la màxima qualitat dels nostres productes als nostres consumidors. Però, com els accidents malauradament succeeixen, és imprescindible que comptis amb les corresponents assegurances per a la teva empresa. 

Si tens dubtes, a Cobertis et podem informar sobre les millors pòlisses per al teu negoci. Posa’t en contacte amb nosaltres!

Cobertis
The author: Cobertis
Read all comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *