Aspectes clau per iniciar el teu propi negoci

Blog > Empreses > Aspectes clau per iniciar el teu propi negoci

Vols obrir el teu propi negoci, però no saps per on començar? Al nostre país, els emprenedors s’estan configurant com la força laboral del futur. Ara bé, posar una empresa en marxa és un procés llarg i complex, durant el qual, s’han de tenir en compte tota una sèrie d’aspectes. Com per exemple, pensar en l’activitat que desenvoluparàs i en les expectatives d’èxit que pot tenir. Normalment, s’acostuma a pensar sobretot en l’estalvi de costos, però en realitat el més important és tenir una bona idea de negoci.

Fases essencials per constituir una empresa

En primer lloc, cal aclarir que d’entrada no hi ha bones ni males idees. Des del punt de vista de la gestió no es pot saber què funcionarà i què no. Per això, es necessita coherència del projecte. En aquest sentit, és important tenir en compte les expectatives del teu objectiu, el context econòmic de la ciutat on l’establiràs, la competència, entre altres aspectes.

El següent pas és documentar tota la informació sobre la teva idea. És a dir, la competència, l’objectiu, on i a qui vendre?, per què?, com? En definitiva, elaborar un estudi de mercat que et deixi les coses clares, t’ajudi a conèixer l’entorn i a aconseguir l’èxit del teu projecte. 

En aquest punt, el projecte ja comença a prendre forma i ara cal garantir la solvència del mateix. Aquí l’objectiu és en certa manera, garantir el seu futur. Per això, hauràs de fer previsions financeres sobre els salaris, compres materials i immaterials, vendes per mes i any, el compte de resultats o el balanç general.

És l’hora de fer un pla de negoci o Business Plan. Aquest document representa tenir el teu projecte en un dossier. Això és el que hauràs de presentar als inversors. Quan el facis t’hauràs de posar al seu lloc. Per tant, haurà de quedar clar, precís i concís. 

Ara bé, per tal de desenvolupar o implementar el teu negoci és essencial definir la forma de finançament. Si és a través d’estalvis personals, subvencions estatals o locals, préstecs bancaris personals, capitalització de l’atur, etc.

Un altre aspecte fonamental és escollir la forma jurídica de la teva companyia: Empresari individual, Societat Limitada i Societat Anònima, Comunitat de Béns… Aquí hauràs de tenir en compte una sèrie de factors de diferent naturalesa per trobar la fórmula més adequada. Per exemple, hauràs de tenir en consideració el nombre de socis que sereu, si els socis treballaran a l’empresa o no, quants de vosaltres ho fareu, la responsabilitat patrimonial que assumirà cada soci, la previsió d’ingressos, la planificació fiscal atenent els ingressos i el tipus de negoci. Tot això, formarà part del pla jurídic-mercantil que has de realitzar abans de la creació d’una empresa.

Arribem a l’última fase: la de la implementació. La teva idea ja s’ha convertit en un projecte, has trobat inversors i has definit l’estatus legal per a la teva empresa… Ara que ja t’has instal·lat físicament, has de sortir fora per aconseguir els primers clients. Assegura’t de tenir els comptes actualitzats per anticipar i dissenyar millor el futur del teu negoci. 

La importància d’assegurar la teva empresa

D’altra banda, en el món dels negocis no podem obviar la necessitat de comptar amb una assegurança. De fet, hi ha pòlisses que són obligatòries per a la majoria d’empreses. Ens referim a l’assegurança de Responsabilitat Civil i a la d’accidents.

Al primer cas -si no és obligatori al 100%- és absolutament recomanable contractar-la, perquè et puguis fer càrrec de totes aquelles reclamacions de tipus civil que puguin derivar-se del desenvolupament de la teva activitat professional.

Quant a la pòlissa d’accidents laborals. Totes les empreses amb treballadors estan obligades a tenir-la contractada. En aquest cas està molt lligada al conveni col·lectiu de l’empresa. Normalment, cobreix accidents, incapacitat permanent o mort del treballador.

D’altra banda, hi ha altres assegurances que són opcionals. Com per exemple, les de Responsabilitat Civil de productes, relacionades amb els danys que pugui causar el producte en qüestió; els de Responsabilitat Civil Patronal, que es basen en els prejudicis que es puguin derivar de la relació de l’empresa amb els treballadors i, també, els de Responsabilitat Civil d’Explotació, que són els que estan directament relacionats amb l’activitat professional que desenvolupa l’empresa.

Finalment, també és aconsellable que contractis una assegurança multirisc que cobreixi l’oficina o botiga on t’hagis establert. Aquesta pòlissa cobrirà els danys del teu local i també, els perjudicis que puguis ocasionar als veïns.

Si tens qualsevol dubte sobre les millors assegurances per a la teva companyia, a Cobertis et podem assessorar perquè triïs l’opció més adequada. 

 

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *