Els empresaris donen per perduda la Setmana Santa per al turisme 

Blog > Empreses > Els empresaris donen per perduda la Setmana Santa per al turisme 

Com sabem, el sector del turisme ha estat un dels més afectats per la pandèmia i sembla que la seva situació no millorarà a curt termini. Malgrat que la vacunació ja ha començat a Espanya i als principals països emissors de turistes (com al Regne Unit i Alemanya), els empresaris confessen que ja donen per perduda la Setmana Santa -des que es va aprovar l’extensió de l’estat d’alarma fins al mes de maig-, i ja estan pensant en l’estiu. 

Sens dubte, impulsar un pla de vacunació ajudarà, però lògicament el problema del turisme no només se solucionarà amb això; doncs, caldrà fer tota una important tasca orientada a tornar a recuperar la confiança dels clients a l’hora de viatjar.   

D’altra banda, també és clau que es reforcin les ajudes i subvencions públiques cap a un sector que actualment, dóna feina a 350 milions de persones al món (2,8 milions al nostre país). De fet a Espanya, el turisme representa de mitjana el 12,8% del PIB, però hi ha zones com les Canàries o Balears on aquest percentatge s’eleva fins al 35%. 

Òbviament les ajudes són totalment necessàries per agafar embranzida després d’un any tan summament cru per a aquest sector. Ara bé, es tracta d’un àmbit professional molt ampli i divers que engloba un gran nombre d’empreses. Des d’hotels, sector aeri, hostaleria, transport de viatgers per terra i agències de viatges a les bugaderies (la facturació de les quals també depèn del funcionament dels hotels i restaurants). Alguns d’aquests negocis es recuperaran tan aviat la situació comenci a millorar però, en canvi, altres no tindran més remei que reestructurar-se. 

La necessitat de reformes estructurals al sector  

Així doncs, la recuperació serà molt desigual per sectors, des del manufacturer, que s’ha refet amb una relativa rapidesa a tot el món, al turístic que a l’estiu va viure un petit rebot; però tot fa pensar que els efectes seran persistents i, segons els experts, no recuperarà el seu nivell previ a la crisi de la Covid-19 fins a l’any 2024. 

En aquest sentit, seria necessari aplicar una bateria de reformes estructurals, que de fet ja eren necessàries abans de la pandèmia. Com per exemple, el problema de la productivitat a Espanya i l’alta taxa d’atur persistent. Els fons europeus també poden ajudar per als processos d’inversió en certes reformes d’empreses. 

En aquest context, cal destacar que diverses empreses del sector han sol·licitat a l’Executiu ajudes directes per 5.326.000 d’euros per assegurar la supervivència en 2021 de moltes empreses turístiques espanyoles viables i en risc de fallida. Doncs, el cost social i laboral que pot suposar la desaparició de desenes de milers d’empreses serà molt més gran que les possibles ajudes. 

Millor preparar-se de cara a l’estiu 

Però, retornant al tema de les vacances, des de les patronals del sector turístic esperen que no es relaxin totalment les restriccions a la mobilitat durant aquests dies, per no posar en risc les reserves estiuenques. Consideren que cal prendre consciència, ser pacients i reduir la mobilitat al mínim possible per seguir baixant el nivell de contagis i que puguem viatjar amb més garanties, més endavant. 

Per tant, els empresaris del turisme insisteixen en el fet que ara l’important és preparar-se per a l’estiu, quan pot arrencar veritablement la recuperació del sector, encara que això impliqui, en certa manera, sacrificar la Setmana Santa. 

A hores d’ara, les patronals demanen que s’extremin els esforços en la vacunació, amb el subministrament i injecció de més dosis, per assolir el percentatge d’immunitat desitjat abans de l’estiu, transmetent la seguretat que els clients necessiten per decidir-se a viatjar. 

Val la pena esperar una mica a què vinguin temps millors. D’altra banda, si tens una empresa que es dedica al turisme, t’interessa comptar amb una bona assegurança multirisc. Així el teu negoci estarà cobert davant de desperfectes, robatoris, inundacions o qualsevol altre tipus de contratemps. En aquests temps tan difícils és del tot recomanable, doncs, en cas de patir un incident imprevist, t’evitaràs haver d’abonar una gran despesa de la teva butxaca. 

A Cobertis, disposem d’un ampli ventall de pòlisses a mida del teu negoci. Informa’t amb nosaltres! 

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *