10 consells per a mantenir la vostra llar segura aquestes vacances

Blog > Particulars > 10 consells per a mantenir la vostra llar segura aquestes vacances

Els mesos d’estiu són, per excel·lència, els més sol·licitats per les famílies per agafar les vacances i viatjar. Platja o muntanya, avió o carretera… les variables són múltiples, el què està clar és que qualsevol persona que s’ho pugui permetre, s’escapa uns dies fora de casa.

I lamentablement, si uns surten, altres ho aprofiten per robar, i és que l’estiu és l’època de l’any preferida pels lladres per entrar als habitatges. Per això us donem alguns consells per evitar robatoris a casa vostra, o si més no, posar-ho difícil als delinqüents (entre altres, comptar amb una assegurança de llar).

 • Instal·leu sistemes de seguretat: càmeres de vigilància, sensors de moviment, alarmes o panys d’alta seguretat… Aquests dispositius dissuadeixen els lladres i us proporcionen més tranquil·litat.
 • Reforceu les portes i finestres: Assegureu-vos que totes les portes i finestres de casa vostra estiguin en bon estat i comptin amb panys segurs.
 • No mostreu els vostres plans de viatge a xarxes socials: Eviteu publicar a xarxes socials sobre els vostres plans de viatge o absències prolongades, ja que això podria ser una invitació per als lladres. Comparteix les teves experiències quan tornis.
 • Demaneu ajuda a veïns de confiança: Informa els teus veïns de confiança sobre la teva absència. També pots sol·licitar-los que recullin el teu correu o que estacionin un cotxe al teu garatge per donar l’aparença que algú és a casa.
 • Utilitzeu temporitzadors per a llums: Configura temporitzadors en alguns llums de casa teva perquè s’encenguin i s’apaguin automàticament en diferents moments del dia. Això farà la impressió que hi ha persones a casa, fins i tot quan ets fora.
 • Mantingueu un perfil baix: Evita mostrar objectes de valor a casa teva que puguin ser vistos fàcilment des de l’exterior. Mantingues les cortines tancades en la mesura del possible per evitar que els lladres facin una ullada a l’interior.
 • Il·lumineu l’exterior: Mantingues ben il·luminada l’entrada de casa teva i el perímetre exterior. La il·luminació dissuadeix els lladres, ja que prefereixen actuar en àrees fosques on són menys visibles.
 • No amagueu claus a prop de l’entrada: Eviteu amagar claus sota estores, testos o qualsevol altre lloc obvi prop de l’entrada.
  Instal·la una caixa forta: Guarda els teus objectes de valor, documents importants i joies en una caixa forta dins de casa teva. Assegureu-vos que estigui ben ancorada al terra o a la paret per dificultar-ne l’extracció.
 • Mantingueu un registre de pertinences: Pren fotografies o vídeos dels teus objectes de valor i anota els números de sèrie. Això facilitarà la identificació i la recuperació en cas de robatori.

I recordeu que, en cas de robatori, majoritàriament, la cobertura per robatori a la vostra assegurança de llar inclou la indemnització pels danys causats durant el robatori i la reposició dels objectes robats fins al límit que tingueu establert a la pòlissa.

Poseu-vos en contacte amb el vostre gestor personal de Cobertis, que us assessorarà sobre aquesta assegurança en cas de que tingueu dubtes.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *