5 coses a tenir en compte abans de contractar una assegurança de decessos

Blog > Particulars > 5 coses a tenir en compte abans de contractar una assegurança de decessos

Edat aproximada per contractar una assegurança de decessos

Els especialistes del sector solen recomanar contractar aquest tipus de pòlisses a partir dels 40 anys. És la millor edat per a què l’assegurança surti rendible.

Revisa les teves altres assegurances

En primer lloc, si tens una assegurança de vida, hauries de comprovar si t’inclou una cobertura de decessos entre les prestacions abans de contractar una pòlissa íntegrament de decessos. A més, de vegades, determinades assegurances de cotxe poden comptar també amb aquesta cobertura. Una revisió de les teves pòlisses i les seves cobertures a temps ens pot fer estalviar molt.

Primes, quin et convé?

Hi ha dos tipus de primes: la prima anivellada, la quota de la qual creix en un percentatge constant, i la prima natural, la quota de la qual augmenta amb l’edat de l’assegurat any a any. Recorda triar la que més et convingui.

Informa al teu voltant

Els teus familiars més propers o éssers estimats haurien de saber que has contractat una assegurança de decessos. Al cap ia la fi, encara que no sigui agradable llegir-lo, són ells els que contactaran amb la companyia asseguradora, encara que esperem que d’aquí molt de temps.

Analitza bé les cobertures

D’aquesta manera, podrem incloure les que ens siguin més necessàries, a més d’estalviar-nos les que no considerem necessàries i així abaratir la prima. Per això, cal analitzar els límits de les cobertures contractades, ja que és possible que l’assegurança estipuli un límit per a les despeses en el moment de l’enterrament o la devolució de la quantitat no gastada si els costos de l’enterrament són inferiors als diners pagats per assegurat.

Quines són les cobertures més comunes en les assegurances de decessos?

Un cop contractada una assegurança de decessos, en el moment de la mort el propietari de la pòlissa deixarà cobertes les despeses. D’aquesta manera els seus familiars no s’hauran de preocupar per cap tràmit ni càrrec a conseqüència d’aquest contratemps. És important recordar abans que passi, que només l’enterrament podria costar a la família un cost mínim de 3.000 euros, segons el lloc on es faci la vetlla, així com el tipus de cerimònia i tradició que es vulgui dur a terme. Encara més, si la mort es donés a l’estranger, els costos es podrien disparar. El que és normal en una pòlissa de decessos és que cobreixi totes les despeses generades per l’eventualitat, des del trasllat del difunt fins a despeses administratives relacionades amb el testament i les qüestions legals derivades de la defunció.

A més, algunes asseguradores ofereixen cobertures addicionals, com poden ser: gestió, despeses mèdiques i legals necessàries per obtenir l’autorització oficial de repatriació i assistència psicològica, entre d’altres.

També és important tenir en compte que, moltes vegades, les despeses de l’enterrament poden ser inferiors al que el prenedor de l’assegurança ha anat pagant al llarg de la seva vida. Per això, és aconsellable revisar la pòlissa, ja que, en un cas d’aquest tipus, la família podrà reclamar a la companyia la diferència entre els costos reals i la inversió de l’assegurat.

És rendible una assegurança de decessos?

Tot depèn del tipus de comiat que es pretengui donar. N’hi ha des de les més senzilles, amb vetlla a casa i incineració sense cerimònia, fins a les més sofisticades, sent un punt mitjà entre totes dues l’opció que més trien els espanyols. Les despeses mitges per defunció solen començar en els 3.000 euros, com hem vist abans.

Encara que en termes de rendibilitat, la resposta és relativa perquè hi intervenen molts factors, en la majoria dels casos sí que és rendible disposar d’una assegurança de decessos. A més, la tranquil·litat i l’assessorament personalitzat del que es podran afavorir els éssers estimats en un moment tan dolorós fa que una pòlissa d’aquest tipus es converteixi en rendible, evitant que altres persones es facin càrrec dels costos del teu propi enterrament i deixant tot fàcil i pràcticament fet a vida.

És deduïble una assegurança de decessos?

El més normal és que una pòlissa de decessos a títol personal no es pugui desgravar la declaració de la renda anual.

Si tens qualsevol altre dubte en relació amb les assegurances de decessos, no dubtis a contactar amb els nostres assessors experts en assegurances, que resoldran aquelles qüestions que tinguis pendents.

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *