Com seran les oficines post-Covid? 

Blog > Empreses > Com seran les oficines post-Covid? 

Després de gairebé sis mesos de teletreball, aquest mes de setembre molts treballadors i treballadores han tornat a reincorporar-se presencialment. Ara bé, tal com insisteixen els experts i les autoritats sanitàries, tota precaució és poca per evitar noves transmissions. Però, com s’estan adaptant les empreses? Quines mesures estan prenent per garantir un retorn segur?

En general, la majoria de corporacions han hagut d’adaptar els seus espais i elements per evitar qualsevol risc. En aquest procés és important: que cada negoci conegui i compleixi les normes específiques del seu sector, recorrent, si és necessari, a experts en prevenció de riscos laborals, patronals o associacions específiques del seu àmbit.

Adaptar l’oficina, essencial per protegir els empleats

Sens dubte, en aquests moments, garantir la seguretat dels empleats és fonamental. La plantilla, ara més que mai, ha de treballar sense pors i incerteses. En aquest sentit, cal fer-los partícips de les noves mesures de seguretat i proporcionar-los l’equipament i els materials necessaris per protegir-se.

Facilitar-los mascaretes, solució hidroalcohòlica, EPIs o garantir la distància de seguretat, d’almenys dos metres entre les persones… Aquestes són les principals recomanacions per evitar la transmissió entre l’equip i els clients. En aquest sentit, la senyalística també pot ser de gran ajuda per a les empreses. Permet indicar els punts d’entrada i sortida, distàncies de seguretat, punts d’espera, aforaments de sales de reunions i, fins i tot, la circulació correcta per les instal·lacions de la mateixa.

Mantenir una comunicació fluida entre els treballadors

Ara bé, respecte a garantir les separacions entre treballadors, hi ha oficines que els resulta impossible poder portar-ho a terme. En aquests casos, la majoria han optat per instal·lar mampares i separadors físics entre els llocs de treball. De fet, s’ha convertit en un dels elements més identificatiu dels centres de treball o establiments post-COVID. 

Així doncs, ens trobem davant d’un nou disseny d’oficina, molt diferent d’aquell que estàvem acostumats. Anteriorment, es caracteritzava per un predomini de la idea de planta oberta amb espais absolutament diàfans per millorar el rendiment i la comunicació entre els treballadors. Però, ara, el repte és complir la nova exigència de distanciament social, oferint eines perquè la interacció es pugui mantenir.

En aquesta línia, algunes de les solucions per garantir una bona comunicació entre els empleats, com ja dèiem, poden consistir en la instal·lació de mampares que permetin interactuar, redistribuir el mobiliari per generar nous fluxos… També, és important utilitzar les sales de reunions o espais de socialització respectant les distàncies, reduint la densitat i emprant solucions d’equipament polivalent, entre altres aspectes.

Ara bé, en tot aquest procés de condicionament hi ha un aspecte clau: la flexibilitat. Com sabem la situació pot canviar, es pot produir un increment de rebrots amb la consegüent aplicació de mesures restrictives, etc. Per això, és important que els espais de treball siguin adaptables amb el mínim esforç i inversió possibles. En cas contrari, poden suposar un esforç econòmic molt important, especialment, per a les pimes.

La importància d’una bona higiene

A banda de reformular l’oficina i reduir el contacte entre persones o superfícies (com mobles, panys de la porta, identificació per empremta dactilar o ascensors) és molt important portar a terme una bona higiene i desinfecció de l’espai de treball. A més d’emprar productes de neteja com el lleixiu o uns altres recomanats, també cal una correcta ventilació dels espais i una bona gestió dels residus.

Preferible una tornada per torns

Per evitar aglomeracions i la coincidència de tota la plantilla, moltes empreses han impulsat els torns rotatius i progressius de presencialitat. És a dir, els treballadors s’han anat incorporant gradualment. A més, algunes empreses han retardat la incorporació de les persones amb problemes de salut o bé, d’aquelles que conviuen amb pacients amb COVID-19.

En aquest context, també es planteja la possibilitat de fitxar telemàticament. És a dir, d’eliminar l’empremta biomètrica i apostar per utilitzar, cada vegada més, targetes d’accés sense contacte i fins i tot aplicacions al mòbil. També, des dels sindicats i algunes empreses es planteja la possibilitat d’establir jornades contínues o fins i tot, de quatre dies.

En definitiva, la creativitat, la tecnologia i sobretot, la responsabilitat col·lectiva són essencials per garantir la seguretat dels treballadors i els clients a les empreses. A més, a Cobertis us oferim les millors assegurances de salut col·lectives per donar-vos la protecció i tranquil·litat que necessiteu en aquests moments. En cas de voler obtenir més detalls sobre aquest tipus de pòlisses, no dubteu en contactar amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *