La pandèmia accelera la digitalització de les empreses

Blog > Empreses > La pandèmia accelera la digitalització de les empreses

La crisi de la COVID-19 ha impulsat el procés de digitalització a totes les empreses, independentment de la seva mida. Segons estudis recents, el 69% dels gerents espanyols afirma haver emprès algun tipus de transformació digital als seus negocis com a resposta a l’actual situació d’emergència sanitària. 

Lògicament, tot això està tenint un gran impacte a les corporacions tant en la forma de treballar, amb un predomini del teletreball, com en la utilització de noves tecnologies i la necessitat d’impulsar la formació contínua dels empleats en competències digitals i en el domini de les eines tecnològiques al lloc de treball. Habilitats que seran molt valuoses per a les empreses en l’era postcovid.

En aquest sentit, Oriol Mayordomo, soci-director de Cobertis i responsable de l’àrea d’Innovació, recordar que “Cobertis, tan aviat es va decretar l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, va trigar tan sols una hora en implementar el teletreball. Això ha estat possible, perquè comptem amb molta capacitat d’adaptació i una bona estructura tecnològica”.

Avui dia, no hi ha marxa enrere. És a dir, aquest canvi d’actitud, tot i que ha vingut forçat i de sobte per les circumstàncies que estem vivint, ha arribat per quedar-s’hi. Les tecnologies digitals continuaran, doncs, són indispensables pel futur de les nostres empreses. 

Així doncs, a les corporacions no els queda una altra que emprar i saber treure’n profit de les TIC emergents. Com per exemple: la Intel·ligència Artificial (IA), el Big Data, el Cloud, l’Internet de les Coses (IoT), el 5G… Totes elles seguiran evolucionant i aportant múltiples usos i aplicacions. 

A Cobertis apostem per una constant inversió en innovació i tecnologia

En el cas de Cobertis, es caracteritza per ser una corredoria amb una forta inversió en IT. Tal com comenta Mayordomo, “nosaltres estem aplicant la IA a la nostra base de dades per aconseguir una segmentació de carteres. Ara bé, a l’hora de fer aquest procés és important comptar amb una base de dades depurada, amb una qualitat suficient, ordenada i amb els camps realment necessaris perquè, en cas contrari, no es pot aplicar correctament cap tècnica d’estadística avançada ni cap procés d’automatització intel·ligent. Per això, a la nostra corredoria, des de fa dos anys, hem aplicat una neteja de la nostra base de dades per oferir ‘data quality”.

“A més, també fa temps que treballem en un entorn que combina una capa d’IA, com és el Machine Learning per optimitzar el procés comercial, i ja estem completant les nostres bases de dades per a la presa de decisions, amb fonts externes, com a pas previ a l’anàlisi de Big Data. Tot això ens permet oferir un servei de més valor”, afegeix el nostre company.

Avantatges de digitalitzar la teva empresa

Sens dubte, apostar per la digitalització aporta flexibilitat, agilitat i eficiència a les companyies. Tot i que les grans corporacions ho tenen més fàcil per accedir a aquestes eines tecnològiques, les pimes han de fer l’esforç i també apostar per elles. És  imprescindible que facin el pas i si cal, demanin les corresponents ajudes a les administracions públiques, perquè en aquests moments, la major part del teixit empresarial espanyol no es pot quedar enrere en aquest aspecte.

A tall de resum, et resumim els punts forts de transformar digitalment la teva companyia:

  • Estalviar costos gràcies a l’automatització de processos.
  • Permet obrir nous canals de comunicació amb els clients potencials. Ja sigui a través de webs d’empresa o a través dels perfils digitals de les xarxes socials.
  • L’augment de la productivitat gràcies a l’ús de noves eines que faciliten la feina dels empleats.
  • Facilita la conciliació de la vida laboral amb la personal, fet que permet retenir el talent i reforça l’eficiència dels treballadors.

Arribats a aquest punt, també caldria aclarir que digitalització i transformació digital no són el mateix. Moltes vegades utilitzem aquests dos termes com a sinònims quan en realitat, no ho són. La digitalització és el pas de l’analògic al digital. Per exemple, digitalitzar les factures que abans es tenien en paper. Avui dia, hi ha infinitat de softwares que permeten processar tota aquesta informació per emmagatzemar-la en un format digital, amb el qual, estalviar temps, espai i guanyar en seguretat.

En aquest sentit, el nostre expert assegura: “A Cobertis disposem d’un sistema de dades implementat de tal forma que mai es dupliquen les tasques. Malauradament, aquest acostuma a ser un error més comú del que voldríem al sector assegurador. A la nostra corredoria, també disposem de sistemes de cotització automàtica, gràcies a un backoffice, amb diversos productes i eines d’utilitat com, per exemple, el Bmarket, la nostra plataforma interna d’accés a les cotitzacions de tots els productes dividits en: particulars, autònoms i empreses”. 

Per la seva banda, la transformació digital és un concepte més ampli que implica un canvi més profund a l’empresa i que passa per la seva adaptació a una nova era, on les formes de consum i de comunicació han fet un gir de 180°.

A Cobertis apostem fermament per les noves tecnologies i estem segurs que actualment, també ho estan fent la majoria d’empreses; doncs, no queda una altra: o puges al tren de la innovació o no sobrevius. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *