A Cobertis estem invertint anualment xifres de sis digits en innovació

Blog > Particulars > A Cobertis estem invertint anualment xifres de sis digits en innovació

El nostre soci i director d’innovació de Cobertis, Oriol Mayordomo, fa una anàlisi del sector en relació amb els canvis tecnològics.

“Tenim clar que la mediació ha evolucionat, fins i tot mutant, i que la innovació juga un paper bàsic per a la seva supervivència”, així justifica Oriol Mayordomo, el nostre soci director i responsable d’Innovació de Cobertis, la forta inversió de la corredoria a IT.

I és que a Cobertis sempre hem intentat anar un pas per davant dels canvis pel què fa a l’estratègia digital i innovació tecnològica. Segons Mayordomo, “qualsevol corredoria que vulgui seguir en actiu en els propers cinc/deu anys ha de tenir molt clar que la seva base de dades és la seva font d’energia, el seu valor més preat, perquè la base de dades o la informació que es pugui tenir dels contractes dels clients, barrejats amb la pròpia experiència al sector i totes les fonts d’informació creuades que es puguin utilitzar (Big Data) i el ‘know-how’ és el que donarà, a cada corredoria, l’oportunitat i capacitat per seguir endavant”.

Pel que fa a l’ús del Big Data i a la IA, Mayordomo creu que el primer pas abans d’aplicar aquestes tècniques és tenir una base de dades depurada, amb una qualitat suficient, ordenada i amb els camps realment necessaris. Sinó “és impossible aplicar correctament cap tècnica d’estadística avançada ni cap procés d’automatització intel·ligent”.

Val a dir que a Cobertis fa molts anys que treballem en un entorn que combina una capa d’IA, com és el Machine Learning per optimitzar el procés comercial, optimitzant i completant les seves bases de dades, per a la presa de decisions, amb fonts externes…

Paral·lelament, i aprofitant que el protocol EIAC/CIMA sembla que s’està estabilitzant i adaptant per tot el sector, des de Cobertis ja estem utilitzant l’estàndard i preparats per anar integrant totes les noves funcionalitats que s’aniran publicant per aquest sistema.

Sobre l’augment de la venda d’assegurances en línia, Oriol Mayordomo opina: “La venda d’assegurances en línia és una amenaça o una oportunitat depenent de com cadascú ho afronti. Si tens clar que hi ha un segment de clients que vol un contacte en línia, una resposta immediata i una interacció no presencial, veuràs clara la necessitat de disposar d’un canal de venda en línia. I encara que sembla que tot condueix en aquesta adreça, no és excloent de tenir també punts de venda físics.” Per això a Cobertis “creiem que és una oportunitat, cal anar reinventant cada dia, obrint nous canals, aprofitant noves eines i tendències de mercat i de la societat en general.”

“A Cobertis estem invertint anualment xifres de sis dígits en innovació i estratègia digital”, diu Mayordomo. “És més que clar que el futur del nostre sector es dirigeix a una alta concentració de la mediació amb un mercat cada cop més competitiu i amb menys pastís per repartir. Així que ha de néixer de cadascun plantejar-se si està preparat per afrontar els reptes que es plantegen. És a dir, avaluar si realment el teu negoci actual té l’estructura preparada per a un negoci competitiu en 5-10 anys.”

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *