Així podràs estalviar aquest Nadal

Blog > Particulars > Així podràs estalviar aquest Nadal

Queden pocs dies per celebrar el Nadal i, de moment, el que tenim clar és que aquest any serà diferent dels altres. Aquestes festes ens haurem d’adaptar a les mesures i restriccions que ha fet públiques el Ministeri de Sanitat per evitar la propagació de casos i evitar una tercera onada. Algunes d’elles són: reunions familiars amb un màxim de 10 persones, nens inclosos; s’allarga el toc de queda a la 1.30 de la matinada la nit de Nadal i Cap d’Any, entre altres. A més, excepte en el cas dels trasllats a la residència habitual de familiars i cercles pròxims, no està autoritzat el desplaçament entre comunitats autònomes.

L’objectiu és que puguem celebrar les festes amb els nostres familiars i amics després d’un any tan difícil, però amb seny i responsabilitat, evitant aquells moviments que siguin prescindibles i quedant-nos, preferentment, a casa. Ara bé, malgrat que siguin unes festes atípiques està clar que res ens traurà la il·lusió i les ganes de celebrar-les. Decorarem les nostres llars, farem dinars i sopars -encara que sigui amb menys gent-, comprarem regals… És a dir, tindrem tota una sèrie de despeses extra. 

Evita escurar les teves butxaques aquestes festes

En aquest sentit, us facilitem tota una sèrie de consells perquè us sigui possible gaudir del Nadal i alhora, estalviar ni que sigui una mica. Preneu nota de les següents recomanacions:

Elaboreu un pressupost i una llista. Definir un pressupost sempre serà una bona mesura. Per evitar despeses innecessàries, no hi ha res com tenir-ho tot per escrit i ben apuntat. Així doncs, agafeu paper i bolígraf i anoteu tot el que necessitareu aquest Nadal. Ho podeu fer per partides: regals, menjars, escapades… I, per descomptat, apunteu quant esteu disposats a gastar en cada apartat. És a dir, la llista ha d’incloure: a qui regalem, què i quant hi destinarem. També, podeu fer regals conjunts o optar per fer-vos algun detall, a través del clàssic amic invisible.

Eviteu les compres compulsives. A l’hora d’anar de compres, no oblideu la vostra llista i no us deixeu portar per allò que veieu als aparadors tan ben engalanats en aquestes dates. És important que eviteu sortir de compres amb presses perquè, si ho feu, segurament us conformareu amb el primer que trobeu i això sol comportar preus més elevats. Per això, és important que feu les vostres compres amb suficient antelació, així podreu valorar diferents opcions i, d’aquesta manera, segur que acabareu estalviant. Si normalment pagueu amb targeta, fins i tot podeu posar-li un límit de despesa, així ho tindreu tot més controlat. 

Feu la compra dels ingredients dels vostres àpats nadalencs amb antelació. A l’hora de preparar els àpats de Nadal, fer-ho amb temps també us ajudarà a no gastar en excés. Així doncs, si acostumeu a preparar un menú típic per festes, convé que adquiriu els ingredients amb suficient temps i si cal, els congeleu; doncs, habitualment, algunes carns i mariscos registren importants pujades de preus, fins i tot, poden arribar a doblar-lo poc abans d’aquestes dates. 

Busqueu les millors ofertes a Internet. Buscar i comparar és la màxima de qualsevol bon estalviador. Internet us permet navegar per diferents pàgines web per trobar els millors preus. El que heu de tenir en compte és no deixar-ho per l’últim moment, perquè els productes us arribin a casa en la data que voleu. També, podeu comprar a portals solidaris que recapten fons per a les persones en situació de vulnerabilitat. Un altre avantatge del món online és que us dóna la possibilitat d’escalonar les compres, és a dir, de no fer-les totes de cop, perquè no afecti de ple a la vostra economia mensual.

I si fem nosaltres mateixos els regals? Si us agraden les manualitats i teniu traça per fer un marc de fotos, una bufanda, un jersei…, podeu aprofitar aquestes habilitats per regalar alguns complements fets per vosaltres mateixos. D’aquesta manera, estalviareu i a més, obsequiareu els vostres amics o familiars amb alguna cosa feta per vosaltres que serà única, perquè no la tindrà ningú més.

En definitiva, el més important és que gaudim d’aquestes dates amb família i amics, consumint de forma responsable i racional, evitant les despeses excessives. En cas de fer un regal de més valor com: mòbils, ordinadors, ulleres de sol de marca, joies…, val la pena assegurar-los. Així en cas de pèrdua, robatori o trencament tindreu la tranquil·litat que està cobert. En cas de no tenir-los assegurats, us recomanem que reviseu les cobertures de la vostra assegurança de la llar, perquè també sol incloure objectes de valor. Doneu un cop d’ull a la vostra pòlissa i si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *