Així protegiràs el teu negoci de robatoris  

Blog > Empreses > Així protegiràs el teu negoci de robatoris  

Els robatoris a negocis i comerços malauradament estan a l’ordre del dia. Segons un informe de la patronal UNESPA, Barcelona, Madrid, Sevilla, València i Biscaia són les cinc províncies que acumulen la meitat d’aquests incidents a Espanya. Tenint en compte que en aquests territoris es troben els nuclis urbans més grans del nostre país, es pot deduir fàcilment que els atracaments a establiments es produeixen sobretot en grans ciutats. 

Però això no vol dir que les localitats més petites estiguin completament lliures d’aquests problemes. Per exemple: recentment s’han produït, de forma recurrent, diversos robatoris en comerços de Mataró, que han provocat importants destrosses en aparadors, persianes i interior dels locals. Aquests tipus de contratemps poden tenir un cost mitjà d’uns 1.300 euros. Una xifra gens menyspreable i que pot perjudicar considerablement als petits negocis. En aquest sentit, comptar amb una assegurança multirisc amb la cobertura de robatori és imprescindible per a autònoms i pimes. 

Cobertures bàsiques d’una assegurança multirisc 

En cas de robatori, la teva pòlissa et cobrirà diverses contingències com: les despeses de reposició de claus i panys; els danys als aparadors i instal·lacions del comerç; la sostracció de diners de la caixa registradora i dels béns dipositats en caixes de cabals així com l’atracament a clients i empleats, entre altres. En aquest punt convé recordar que el furt (apoderar-se de béns aliens sense violència ni intimidació) està exclòs de les condicions de la majoria de pòlisses.  

Però, aquesta no és l’única prestació. Al contrari, la teva assegurança multirisc també et  cobreix davant tota una sèrie de riscos com: els incendis, tant a la façana de l’edifici com a l’interior del local (afectant mobiliari, maquinària o mercaderies); les explosions; fuites d’aigua; trencament de llunes; vidres i rètols; destrosses ocasionades al teu patrimoni per tercers: vandalisme, vagues, impacte d’un vehicle al nostre local…; o desperfectes que s’ocasionen als nostres productes o mercaderies en el procés de distribució de productes, sigui per un accident o a conseqüència de la pluja o altres fenòmens meteorològics (vent, calamarsa o inundacions).  

D’altra banda, també s’estan incorporant noves cobertures com la de danys a equips electrònics o assistència informàtica, d’acord amb els canvis i avenços tecnològics actuals. En aquesta mateixa línia, també s’acostuma a incloure les pèrdues econòmiques que puguis patir a causa de la paralització de l’activitat del teu negoci. 

Assistència 24 h i protecció jurídica inclosa 

Avui dia, aquestes pòlisses han evolucionat molt, ampliant considerablement les seves cobertures. En aquest sentit, cal destacar que moltes d’elles ofereixen assistència al comerç 24 h (consistent en rebre atenció ràpida de professionals com: serrallers, lampistes o electricistes) i protecció jurídica amb un equip d’advocats al teu servei per defensar els teus interessos.  

Així doncs, com pots veure aquest tipus d’assegurances han estat creades essencialment per cobrir els danys dels béns assegurats dins i fora del teu local. Per això, et recomanem que asseguris diversos riscos en una sola pòlissa. Així podràs protegir el teu negoci, passi el que passi.  

Coberts davant danys a tercers 

Una altra de les prestacions importants que s’inclou, és la de Responsabilitat Civil (RC). Com sabem en qualsevol negoci o comerç és difícil tenir-ho tot controlat i poden donar-se circumstàncies en què es perjudiqui terceres persones. En aquest cas, gràcies a la teva pòlissa rebràs la corresponent indemnització per poder sufragar les despeses en què incorris en l’exercici de les activitats del teu negoci. 

En definitiva, tot i que l’assegurança multirisc no és obligatòria, sí que és del tot necessària per a qualsevol establiment. De fet, és una de les pòlisses per a empreses que més es contracta. I és comprensible, tenint en compte tots els contratemps als quals s’exposa un negoci. A més, sempre es poden personalitzar a mida de les teves necessitats. És a dir, pots avaluar els riscos que poden amenaçar-te amb més probabilitat i decidir sobre les proteccions específiques que vols contractar. També és important que tinguis en compte aspectes com el tipus de negoci, l’activitat que es desenvolupa i la zona on està ubicat, per decantar-te per una pòlissa o una altra. 

En resum, amb una única pòlissa pots tenir cobert el teu negoci de la majoria de contingències. En cas de dubtes, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres. Els nostres corredors t’indicaran l’assegurança més adient per al teu comerç, perquè els riscos siguin els mínims i res no et faci perdre la son. Informa-te’n!  

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *