Al Nadal també és possible estalviar

Blog > Particulars > Al Nadal també és possible estalviar

Estem a les portes del Nadal, una època durant la qual tots i totes tendim a ser molt més consumistes. Comprem regals pels nostres familiars, parelles, amics, companys de feina.., sense oblidar-nos de la despesa extra en menjars i sopars. Per tot plegat, es preveu que aquest 2019 gastarem 621,3 euros de mitja, una xifra que s’incrementa en un 2,05%, respecte l’any passat.

Ara bé, puc gaudir de les Festes sense haver de demanar un préstec o arruïnar-me? Doncs, tot i que d’entrada sembla una missió impossible; cal dir que si que es pot comprar al Nadal i alhora, estalviar. Només has de ser molt previsor o previsora, buscar, comparar i sobretot, comprar amb una mica de seny. T’anotem alguns consells perquè ho aconsegueixis:

Recomanacions per no malgastar en Festes

  • La importància de la llista. Potser penses que no cal, perquè ja ho portes tot al cap. Doncs, t’equivoques perquè confeccionar una llista amb tots els regals que has de comprar, és fonamental perquè no se t’oblidi cap. D’aquesta manera, podràs planificar-ho tot millor i evitar comprar-los a última hora, amb presses i segurament a preus més elevats.  
  • Fes un pressupost. Un cop enllestida la llista, abans de començar a fer despeses, una bona opció és elaborar un pressupost d’acord amb els diners que disposes. Això et donarà una visió realista del que comptes i com ho pots gastar. Pensa que, encara que siguin Festes, no has de fer excessos si la teva economia no t’ho permet. Si no després, el gener es farà massa costerut.
  • Buscar per aquí per allà. Ja has escollit el regal pels teus familiars, amics… Ho tens tot ben planificat i és clar, ara és el moment de trobar-los. Amb això no ens referim a anar a la botiga i comprar-los, no… Si vols estalviar, hauràs de buscar entre diferents opcions per trobar la més econòmica. En aquest sentit, Internet és la millor eina. A la xarxa podràs comparar preus en els diferents e-commerce, accedir a fòrums o xarxes socials on altres persones comparteixen la seva experiència, comenten on són les coses més cares o barates… A més, comprant on-line també podràs gaudir d’ofertes i descomptes que no existeixen a les botigues físiques.

És important que dediquis temps a aquesta tasca, perquè veritablement val la pena. Sobretot en regals tecnològics, on els preus varien considerablement d’una botiga a una altra. Així doncs, si estàs una estona buscant les millors ofertes, podràs estalviar i molt.

  • Evita deixar-ho per l’últim moment. Sens dubte, si deixes les teves compres per al final, el teu únic objectiu serà fer-te amb els regals de pressa i corrents. És a dir, no compararàs, ni miraràs a més d’un lloc…, amb la qual cosa, et conformaràs amb el primer que trobis i això sol comportar preus més elevats. Per això, és important que facis les teves compres amb suficient antelació, així podràs valorar diverses opcions i d’aquesta manera, segur que acabaràs estalviant.
  • ‘Do it yourself’. Si t’agraden les manualitats; saps teixir un jersei o una bufanda; aprofita aquestes habilitats per regalar alguns complements fets per tu. No es tracta de fer-ho tu tot a mà, però sí que pots fer alguns detalls a mà per complementar els teus regals. D’aquesta manera, estalviaràs i a més, obsequiaràs els teus amics o familiars amb alguna cosa feta per tu que serà única, perquè no ho tindrà ningú més.
  • Compres solidàries. Una bonica manera de fer-te amb els regals de Nadal és ajudant els altres. Com? Doncs, comprant els teus detalls a mercats de segona mà solidaris que acostumen a celebrar-se en aquestes dates, per recaptar fons per a les persones en situació de vulnerabilitat. Has de tenir en compte que d’aquesta manera, ajudaràs a una bona causa i podràs fer-te amb els regals d’aquestes Festes a millors preus.

Assegura les teves compres

Finalment, un altre aspecte a tenir en compte és el fet d’assegurar les teves compres, sobretot els regals de més valor. En referim a: mòbils, ordinadors, ulleres de sol de marca, joies… Es tracta d’objectes cars i a més, inevitablement estan sotmesos a certs riscos com són: la pèrdua, el robatori o simplement possibles danys per caiguda, vessament de líquids, trencaments, etc.

Per tant, si ho penses una mica, la idea d’assegurar aquests obsequis té el seu sentit. A canvi, et donarà un plus de tranquil·litat; doncs, sabràs que estaran coberts davant de possibles imprevistos o accidents. Així doncs, recorda revisar les cobertures de la teva assegurança de la llar, perquè també sol incloure objectes de valor. Fes un cop d’ull a la teva pòlissa i si tens dubtes, només has de posar-te en contacte amb nosaltres.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *