Assegurança de salut ‘amb o sense’ copagament? 

Blog > Particulars > Assegurança de salut ‘amb o sense’ copagament? 

En el moment de triar una assegurança de salut hi ha diversos factors a tenir en compte: el quadre mèdic, els hospitals i clíniques a les quals podrem acudir, la possibilitat de tenir cobertura dental… Però, un dels dubtes més freqüents a l’hora de contractar aquest tipus de pòlisses, acostuma a ser: és millor ‘amb o sense’ copagament?

Es tracta d’un aspecte molt important; doncs, determina en bona part, el preu final de la nostra cobertura sanitària. En paraules d’Oriol Llongueras, gestor personal de Cobertis: “crec que aquesta és la pregunta que ens fan i es fan tots els assegurats. Per decidir-se, primer de tot, cal analitzar quants assegurats hi ha a la pòlissa, edats… Quina és la possible freqüència de visita al metge i quin diferencial de prima hi ha de la modalitat de copagament a la que no”. 

Així doncs, a les assegurances mèdiques sense copagament abonem una quantitat fixa al mes o a l’any, sense importar el nombre de vegades que precisem els serveis sanitaris, pels quals estem coberts. En canvi, a les que tenen copagament, hem d’abonar una petita quantitat de diners cada vegada que anem al metge. Una xifra que com ens comenta l’Oriol no sempre és la mateixa: “Hi ha companyies que dins de la modalitat de copagament tenen diversos imports. En alguns casos poden variar bastant, però sempre s’ha de pensar quin és l’ús que es donarà a la pòlissa. És a dir, s’ha d’analitzar igual que quan et mires l’assegurança del cotxe, que analitzes quina franquícia escollir?, o què pagaràs al total de l’any?”.

Triar o no una ‘franquícia’ per utilitzar els serveis mèdics

Per tant, les principals diferències entre una assegurança de salut ‘amb o sense’ copagament es basen en el fet de tenir o no, una franquícia per a la utilització dels serveis.  De manera que “si la pòlissa no la fas servir, pagues el mínim establert; però quan l’hagis de fer servir per visites, analítiques i tot el que es pugui derivar d’una visita mèdica; t’aniran cobrant uns imports pactats a l’inici del contracte. Personalment, em decanto més per l’opció de sense copagament, ja que en molts casos la diferència, si no és una pòlissa de molts assegurats, no és massa elevada i en cas de visita i proves mèdiques, evites tenir sorpreses a final de mes. És a dir, la teva pòlissa funciona com una tarifa plana, passi el que passi sempre pagaràs el mateix”, afirma el nostre expert.

En definitiva, una assegurança sanitària sense copagament t’interessa, si utilitzes amb més freqüència els serveis sanitaris. Amb relació al preu, aquesta modalitat acostuma a tenir una prima més elevada que l’altra opció. Ara bé, com hem comentat, saps en tot moment el que pagaràs, sense importar les vegades que hagis d’acudir al metge o els tractaments que necessitis.

D’altra banda, l’assegurança amb copagament és una bona opció, en cas de no necessitar assistència sanitària tan sovint. Aquesta pòlissa és perfecta, si només estàs buscant una assegurança mèdica per precaució i no tens previst fer un ús massa excessiu.

Ambdues opcions tant ‘amb com sense’ copagament ens ofereixen tot un seguit d’avantatges com els temps reduïts d’espera; horaris adaptats a l’usuari; possibilitat de triar al metge que vols; una segona opinió sobre un diagnòstic o tractament; hospitalització en habitacions individuals, entre molts altres. Per tant, decidir-nos per una modalitat o una altra dependrà de les nostres necessitats, de les característiques de la nostra família i de la freqüència d’ús que calculem que haurem de fer dels serveis mèdics, entre altres aspectes. 

Cobertis
L'autor Cobertis
17/5000 Llegeix tots els comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *