Assegurar un cotxe nou: puc fer-ho abans de tenir-lo?

Blog > Particulars > Assegurar un cotxe nou: puc fer-ho abans de tenir-lo?

És més que normal, que quan comprarem un cotxe nou, després de pensar-ho, sospesar-ho, madurar-ho, triar, encarregar i esperar que arribi al concessionari, ens morim de ganes de sortir del concessionari conduint el nostre flamant nou vehicle quan ens truquen i ens diuen que podem anar a recollir-ho.

A gairebé tots se’ns oblida que abans d’agafar aquest volant i poder trepitjar l’accelerador, hem de fer l’assegurança del cotxe.

És molt important tenir contractada una assegurança per al cotxe per poder retirar el vehicle nou del concessionari.

Per realitzar aquest tràmit, la teva companyia necessitarà el número que apareix a les plaques de matrícula, però si esperes que et diguin al concessionari que ja tenen el cotxe llest perquè t’ho portis, matrícules incloses, trigaràs un temps a gestionar l’assegurança, per això el teu nou cotxe es quedarà custodiat allà unes hores més, i, per tant, fora del teu abast.

Perquè el que no volem és que, sota cap concepte, és que vagis a buscar el teu nou cotxe abans de tenir una pòlissa d’assegurança en vigor, ja que et comportaria unes conseqüències greus.

A més de tot això, has de tenir en compte que quan vas a buscar el teu nou vehicle, al concessionari has de signar un document de recollida de vehicle en què estàs notificant que aquest nou cotxe ja té una assegurança. D’aquesta manera el concessionari quedi exempt de tota responsabilitat un cop el vehicle posa les rodes fora de les instal·lacions. No cal explicar el que suposaria que firmessis una cosa que no és certa, i més, quan les situacions a què ens exposem poden comportar riscos seriosos.

Recomanacions abans d’adquirir el cotxe nou.

Per no perdre el temps, se’ns acudeixen diverses coses que podem anar fent i així accelerar certs tràmits. A tots ens agrada aquesta sensació de tenir les coses preparades quan ens les demanen és inigualable; sobretot, si es tracta d’anar a buscar un cotxe que fa temps que esperes.

Consulta amb els nostres assessors

No tens el número de matrícula, ni de bastidor, val. Però sí que saps el model de cotxe, si és de tres o cinc portes, la seva cilindrada o el combustible que utilitza. Variables suficients per començar a ficar aquestes dades als nostres sistemes. Podrem donar-te un preu aproximat de la pòlissa de la teva nova assegurança i si no, els nostres assessors t’ajudaran i t’orientaran en tot el possible.

Comprova les cobertures de la teva assegurança

Evidentment, voldrem totes les cobertures, però si el preu és una cosa que també t’interessa, potser en puguis prescindir d’alguna que al final, per l’ús que donaràs al cotxe, per exemple si el guardaràs o no en garatge, si necessites cotxe de substitució en cas de reparació o algunes altres opcions que puguis remenar, et podrà semblar prescindible.

El paper del concessionari

Normalment, el concessionari es fa càrrec dels tràmits burocràtics necessaris perquè puguis gaudir del teu cotxe com més aviat millor, excepte de la contractació de l’assegurança. Pel que fa a plaques de matrícula, permisos de circulació, targetes d’ITV, fitxa tècnica… tot això t’ho donaran quan t’entreguin el vehicle i el que calgui col·locar al cotxe perquè pugui circular, el trobaràs ja col·locat.

Com que sabràs per a l’assegurança és imprescindible aportar el número de matrícula, et trucaran quan ells ho tinguin al seu poder. En aquesta mateixa trucada et comunicaran, segurament, la data en què pots anar a buscar el cotxe.

Pot ser que el concessionari t’ofereixi una assegurança, així que compara bé les cobertures amb les de l’assegurança que tu pensaves contractar, per evitar sorpreses

És llavors quan pots posar-te en contacte amb nosaltres per aportar la dada de matrícula que quedava pendent i comunicar quin dia recolliràs el teu cotxe. Això darrer és més important del que pugui semblar ja que si donem d’alta una assegurança dies abans de poder retirar el nostre nou cotxe del concessionari, estarem pagant uns dies extra en què l’assegurança no ens servirà de res.

Pots deixar pagada l’assegurança abans d’aquesta data, però assegura’t que la pòlissa s’activa el dia que has acordat recollir el cotxe.

Recorda que si tens algun problema pots contactar amb els nostres assessors en qualsevol moment, ens encarregarem de donar-te la millor solució als teus dubtes.

 

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *