Augment de sinistralitat degut al canvi climàtic? 

Blog > Particulars > Augment de sinistralitat degut al canvi climàtic? 

És evident que acabem de finalitzar un dels pitjors anys de sinistralitat degut a les fortes tempestes i temporals que han succeït durant el segon semestre de l’any 2018, i per tant, podem dir que hi ha un canvi evident en la climatologia. 

Com a dada important, i per a què ens fem una idea, el passat 15 de novembre de les 16 estacions meteorològiques que hi ha a Barcelona, en més de la meitat es van superar els 90l/m2. Va ser la quantitat d’aigua  més important caiguda a la ciutat des del 1971. 

Però no únicament al novembre es van produir tempestes. El que abans era una forta pluja, una tempesta elèctrica o un fort vent puntual que es podia produir un parell de vegades en un any, al 2018 ha “plogut sobre mullat” amb tempestes de 2-3 dies cada mes com a mitjana. 

Degut a les fortes tempestes, es generen problemes a nivell social com són: incidències en el transport públic, desbordaments de rius, inundació de baixos, retencions en el tràfic de vehicles… 

En el món de les Assegurances, l’augment de la sinistralitat fa que la tramitació dels sinistres no es faci correctament: tardança en la resolució, visites pericials amb retard, mal servei de les empreses d’assistència…  

Esperem que aquest 2019 sigui millor, climatològicament parlant !!! 

 

Carme Peralta 

Front Office Sinistres Diversos 

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *