Augmenten els robatoris en habitatges

Blog > Particulars > Augmenten els robatoris en habitatges

Després de dos anys de lleugers descensos, els robatoris amb força en habitatges han tornat a augmentar a Catalunya en el primer semestre de l’any. Concretament, un 19,70% respecte el mateix període de l’any passat. En ple estiu, i amb molts de nosaltres en plenes vacances, els temors s’aguditzen, més encara per als que no han assegurat de forma suficient tot allò que tenen a casa seva.

El primer que heu de comprovar és si la vostra pòlissa assegura només el contingut o també el continent, ja que en el primer cas no podríeu presentar reclamació pels objectes robats. El més aconsellable és que assegureu els vostres béns pel seu valor real. De fet, una infraassegurança de poc us servirà si després no podeu recuperar l’import del que us han robat per haver assegurat menys capital.

Existeixen, a més, diverses cobertures ampliades que poden incloure’s en l’assegurança de la llar, com ara la de danys causats durant el robatori, la reparació o substitució del pany de la porta, l’assegurament de les joies (moltes pòlisses no les inclouen) o fins i tot el robatori d’aquestes en una estança temporal (hotel, apartament, etc)… Sobre l’assegurament de les joies que es guarden a casa, no tothom sap, per exemple, que si en la seva pòlissa s’especifica que les joies han d’estar guardades en caixa forta no rebrà cap indemnització (o una molt inferior) per les que tingués a la tauleta de nit o guardades en qualsevol altre lloc de la casa en el moment del robatori.

També és important esbrinar si la vostra pòlissa cobreix només els robatoris o també els furts, perquè si no cobreix els furts us podríeu trobar sense cobertura en cas que us deixeu la porta tancada però sense passar la clau o en cas que hagueu obert la porta als lladres i no hi hagi amenaça, força o intimidació en l’acció, que seria considerada un furt. Hi ha moltes pòlisses, però, que cobreixen totes dues causes, tot i que la majoria compensen en menor quantia els béns sostrets en cas de furt.

D’altra banda, us recomanem que si heu instal·lat una alarma o reixes n’informeu a la vostra asseguradora o al vostre corredor, ja que això pot fer que l’assegurança sigui més barata, tant si ja la teníeu contractada com si la contracteu ara. Si necessiteu ajuda per triar l’assegurança que millor s’adapti a les vostres necessitats o ampliar les cobertures de la que teniu vigent, contacteu amb Cobertis!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *