Com afecta la guerra d’Ucraïna al sector de les assegurances?

Blog > Particulars > Com afecta la guerra d’Ucraïna al sector de les assegurances?

És evident que tota guerra comporta un daltabaix. Actualment, es compten per desenes les guerres que hi ha en actiu al món, però la que està tenint lloc a Ucraïna és la que afecta més directament al sector de les assegurances.

Més enllà del drama humà i de la pèrdua de vides que està comportant, i que des de Cobertis lamentem profundament, la desestabilització de l’economia europea és un fet que ja estem constatant a casa nostra.

L’increment de la inflació a Espanya, segons l’INE és del 7.6% el mes de febrer respecte l’any passat. A més, l’augment del preu de l’energia i de les matèries primeres ja està repercutint seriosament tant a les llars com a molts negocis que depenen d’aquesta energia per a produir.

En el cas dels particulars, ens trobem amb dues variables, d’una banda, podem veure com podran augmentar les cancel·lacions d’algunes assegurances per la impossibilitat de fer-hi front; però per l’altra, en temps com els actuals, el desig de protecció de la família augmenta, amb el què podem veure incrementades les contractacions de determinats productes.

Pel què fa a l’augment del preu de les assegurances, probablement veiem com s’incrementa en sectors com el transport marítim, aeri o el ciberrisc.

En el primer cas, perquè Europa és una zona amb moltes rutes de transport i comercials. En el segon cas, perquè l’actual guerra cibernètica ha fet augmentar els atacs informàtics, fet que comportarà un augment en el preu d’aquestes assegurances.

Amb aquesta situació, des de Cobertis estem segurs que el sigui com sigui, el sector assegurador aconseguirà fer front a aquest repte.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *