Com es planteja aquest 2020 per al teu negoci?

Blog > Empreses > Com es planteja aquest 2020 per al teu negoci?

La desacceleració econòmica prevista per a aquest 2020 també pot afectar els treballadors autònoms, un col·lectiu que sovint pateix les conseqüències dels impagaments per part d’empreses privades o les administracions públiques. A més de pressió fiscal, horaris infinits i unes vacances molt curtes o fins i tot inexistents.

Però, com es presenta aquesta nova dècada? Doncs, segons dades de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), les expectatives dels treballadors per compte d’altri per a aquest any són més aviat baixes. És a dir, el 85,55% considera que aquest any l’economia seguirà un ritme descendent i lògicament això té les seves conseqüències sigui quina sigui la naturalesa de l’empresa.

Posant el focus en l’activitat dels negocis, pràcticament la meitat  (un 49,26%) assegura que el seu projecte va pitjor que en anys anteriors. El 37,76% afirma que continua igual que altres anys i únicament 12,68% comenta que va millor. El 81,2% dels autònoms que creuen que les seves activitats han empitjorat creuen que la causa principal és la baixada del volum del negoci, seguit per factors de menor importància com els impagaments per part dels clients, que han repercutit negativament per al 4,24% i la falta d’accés al crèdit per un 2,42%.

Quatre de cada deu autònoms preveu un empitjorament del seu negoci aquest any

Quant a les expectatives empresarials les valoracions són més favorables. La meitat dels empresaris confien que seran positives o estables. Mentre que el 40,2% afirma que es mantindrà igual i un 11,38% preveu que milloraran. L’any passat un de cada tres autònoms va mantenir la mateixa activitat econòmica que en anys anteriors. Però, per a quatre de cada deu autònoms la seva situació és possible que empitjori aquest any.

Segons dades del Baròmetre del Treball Autònom, el 62,39% dels autònoms van contestar que tenien treballadors a càrrec seu enfront del 37,61% que no. D’aquells amb treballadors a càrrec seu el 52,86% no va fer cap mena de contracte davant el 46,19% que si van tenir la necessitat de contractar personal per a la seva activitat. Respecte a si en els pròxims mesos haurien de prescindir d’algun empleat, el 48,24% va manifestar que no ho farà, davant un de cada tres (32,81%) que va constatar que possiblement haurà d’acomiadar treballadors. 

En definitiva, tenint en compte que estem travessant moments de canvis socials i econòmics; no està de més que asseguris el futur i bon funcionament de la teva empresa amb tota una sèrie de cobertures que són necessàries per garantir-ho. A Cobertis, podem oferir-te les millors assegurances per al teu negoci en funció de la seva mida i característiques. Informa’t amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *