Com protegir la nostra empresa dels ciberatacs durant l’estiu?

Blog > Empreses > Com protegir la nostra empresa dels ciberatacs durant l’estiu?

L’estiu és l’època de l’any durant la qual s’incrementa considerablement el nombre de ciberatacs als negocis. La majoria d’empreses es queden amb la meitat de la plantilla en actiu, i acostumen a comunicar-lo a través dels típics missatges automàtics de: ‘fora de l’oficina’. Un escenari perfecte perquè els ciberdelinqüents actuïn.

A més, enguany la situació especial generada pe la COVID-19 les fa més vulnerables, repercutint en el seu nivell de ciberseguretat. Des de mitjans d’abril, el nombre de ciberatacs s’ha multiplicat per cinc aprofitant l’interès que suscita el seguiment de la pandèmia i, si a això li afegim que durant el període estival, com hem comentat, augmenten les estafes en línia i que moltes persones estaran de vacances o teletreballant, arriba el moment d’extremar precaucions i revisar com podem incrementar el nivell de protecció de la nostra companyia. Però, en concret què poden fer les empreses per garantir la seguretat de la informació i dels dispositius?: 

Les principals mesures per incrementar la ciberseguretat dels negocis

Promoure una cultura de ciberseguretat que aconsegueixi implicar a tots els empleats per assegurar el compliment de bones pràctiques i tècniques de prevenció. És responsabilitat dels caps i líders d’equip fer entendre els seus empleats les conseqüències que pot tenir per a la companyia connectar-se des de llocs o xarxes insegures.

Comptar, durant tot el període estival, amb experts en tecnologia perquè puguin actuar en cas d’atac o bé, solucionar a temps una bretxa de seguretat.

Assegurar-se que el sistema operatiu, programes, aplicacions d’ús laboral i l’antivirus estan actualitzats en la seva última versió. Sempre hem d’utilitzar el software oficial que, a més d’estar lliure de virus, ens proporciona suport en cas de ser necessari. 

Fer còpies de seguretat periòdicament per no perdre la informació i protegir-la xifrant-la amb una contrasenya robusta.

Utilitzar contrasenyes segures i activar el doble factor d’autenticació sempre que sigui possible.

Connectar-nos a través de VPN (xarxa privada) sempre que puguem. Amb ella, estarem protegits dels possibles atacs, com si estiguéssim a l’oficina.

Assegurar-nos d’utilitzar una connexió wifi segura i una contrasenya forta per evitar que persones properes, com poden ser els nostres veïns, tinguin accés a informació confidencial de l’empresa o personal. Mai ens connectarem amb un ordinador de la feina a una xarxa pública de bars, hotels o centres comercials, doncs, pot suposar una gran amenaça per a la ciberseguretat de la companyia.

Ampliar el perímetre de protecció. El perímetre de seguretat ha canviat gràcies a tecnologies com el núvol que són públiques o a tendències com el teletreball i els hackers ho saben. A l’estiu, a més, tenen present que molts empleats accedeixen des de dispositius diferents dels habituals o amb altres connexions. Per això, les empreses han d’ampliar dit perímetre de protecció per millorar la seva estratègia en ciberseguretat.

Invertir en eines de protecció potents. Les solucions de ciberseguretat tradicionals ja no són una protecció suficient davant les amenaces actuals, ja que presenten un elevat grau de complexitat. Per tant, cal comptar amb solucions més avançades i especialitzades, així com amb un enfocament més proactiu de la ciberseguretat.

Així doncs si estem al capdavant d’una empresa, aquest estiu no podem abaixar la guàrdia. Al contrari, hem d’estar atents i intentar protegir el nostre negoci davant de possibles vulneracions. En aquest sentit, comptar amb una assegurança de ciberrisc pot ser clau per minimitzar les conseqüències d’aquestes males praxis. A Cobertis, disposem de les cobertures més completes i innovadores del mercat per protegir el vostre negoci. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem! 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *