Com ser més productiu a la feina? 

Blog > Particulars > Com ser més productiu a la feina? 

Una de les paraules que més escoltem o llegim últimament és el verb “procrastinar”, que no és més que endarrerir o posposar una tasca que hem de dur a terme. Sovint, a la feina, deixem per a més endavant aquelles feines més feixugues o per a les que necessitem més concentració. Estem segurs que, qui més qui menys, ha dit la típica frase “això ja ho faré demà”. I no és que fer-ho sigui greu, però quan adquirim l’hàbit de posposar algunes tasques per a l’endemà, podem córrer el risc de veure com disminueix la nostra productivitat, tant a la feina com a la vida en general. 

Avui des de Cobertis us volem proposar alguns consells que us ajudaran a ser més productius a la feina, i deixar l’hàbit d’endarrerir les tasques per a més endavant. Consells que hem posat en pràctica al nostre equip humà i que, més enllà de millorar la organització, han augmentat la qualitat de la jornada laboral dels nostres treballadors. 

  • Elimina les distraccions del teu espai de treball. Ja sigui a una oficina o a casa, son molts els inputs que rebem constantment mentre treballem. Procura desfer-te de tot allò que pot destorbar la teva concentració i que no és prioritari com per exemple les notificacions al telèfon mòbil o a l’ordinador. 
  • Fes una llista amb tot allò que has de fer durant la teva jornada laboral. Un cop escrites, organitza-les segons dificultat i temps necessari per a portar-les a terme. No facis una llista gaire llarga, doncs el fet de veure que no arribaràs a complir-la, pot comportar l’efecte contrari. Més val que sigui concisa i practicable. 
  • Organitza el teu temps. Existeixen diferents tècniques per a millorar la productivitat en funció del temps. Una de les que més ens agrada a Cobertis, és concentrar les tasques més feixugues per a aquelles hores en les que la nostra ment està més tranquil·la. Per a molts, les primeres hores del dia son les millors, així, un cop fetes les feines més ferregoses, et podràs concentrar millor en les més amenes. Per a d’altres, la tarda és la seva millor hora de concentració.  
  • Evita el multitasking. Durant anys ens ha semblat que fer moltes coses alhora era una manera de ser més productiu, però en realitat és un error. Intentar resoldre varies tasques a la vegada no només fa que la nostra productivitat disminueixi, sinó que, a més, no deixem al nostre cervell concentrar-se en una sola feina. 
  • Recorda descansar de tant en tant. Sabem que no totes les feines permeten prendre’s cinc minuts de descansa cada hora. En realitat no estem parlant de descans en si, hàbits com aixecar-se a estirar les cames dos minuts, beure aigua o anar al lavabo. 

 Aquestes només son algunes de les idees “fàcils” de portar a terme i que poden ajudar-te a ser més productiu a la feina. Evidentment, sabem que no sempre seran aplicables, però començar a posar-les en pràctica ja és un gran pas per a reduir l’estrés laboral. 

Expliqueu-nos, als comentaris, quins son els vostres trucs per estar més concentrats a la feina. Us llegim! 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *