Com viatjarem aquest estiu?

Blog > Particulars > Com viatjarem aquest estiu?

La pandèmia del COVID-19 ho ha canviat tot i com no podia ser menys, també les nostres vacances. Enguany, viurem un estiu atípic, en el qual la seguretat i les mesures de contenció del virus estaran per davant d’altres aspectes. 

Tant si viatgem dins del nostre país com si fem un viatge internacional, haurem d’evitar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat, portar mascareta, gel hidroalcohòlic… Però, també és fonamental que ens informem prèviament per conèixer les restriccions que imposen els països per evitar la propagació del COVID-19 o les mesures de seguretat als aeroports. Però, quins altres aspectes hem de tenir en compte per poder viatjar amb els mínims riscos?

En paraules de Jan Hidalgo, gestor personal de Cobertis: “per tal de poder viatjar de forma segura, sempre s’ha de llegir i entendre la normativa i requisits d’entrada de cada país, per tenir una visió clara i objectiva. Cada un dels països ha establert la seva pròpia política respecte al tema de restriccions d’entrada respecte al Covid, això ens ajudarà a valorar tots els imputs i prendre totes les mesures de seguretat pertinents”.

Tenint en compte que tot varia d’un dia per l’altre, abans de fer les maletes, hem de conèixer amb detall l’estat en què es troba el país on volem anar de vacances. Com ens comenta el nostre expert: “actualment, dir quines són les destinacions més segures per viatjar fa de mal dir, ja que la situació actual és molt canviant. Com hem vist dins d’Espanya un cop finalitzat l’Estat d’Alarma amb els rebrots s’han confinat diferents regions. És per això que s’ha de valorar prèviament, abans de viatjar”.

Condicions d’accés als països de dins i fora d’Europa

Pel que fa als requisits i quarantenes que imposen diversos països de dins i fora d’Europa, en Jan remarca que avui dia, amb el condicionant que tot pot canviar, la situació està de la següent manera: “Itàlia permet l’entrada de turistes des de finals de juny. Portugalsuspesos els viatges fora de la Unió Europea, però permeten viatjar cap a països de parla portuguesa, així com el Regne Unit, Irlanda i Suïssa. Només s’imposen restriccions de quarantena a les Illes de Madeira i les Açores”. 

Xipre permet l’entrada a turistes des de finals de juny.  Els estrangers que vulguin accedir al país ho hauran de fer dotats de permís de residència o d’estudis. Alemanya permet l’entrada de turistes procedents de determinats països. En l’actualitat només poden accedir-hi turistes procedents d’Àustria, Dinamarca, França, Luxemburg i Suïssa. La resta dels ciutadans de països europeus estan obligats a guardar una quarantena de 14 dies”.

“En el cas d’Aràbia Saudita ha tancat totes les seves fronteres, fins i tot amb països limítrofs com Bahrain, Emirats Àrabs Units i Kuwait i només permeten l’entrada per transport terrestre de mercaderies comercials. El Govern argentí ha suspès els vols internacionals almenys fins al proper dia 1 de setembre. Bahames i el Brasil, fins a la data, no permeten l’accés a aquest país per turisme, excepte nou avís. A Austràlia es permet l’accés només dels australians, els ciutadans residents permanents, els residents de Nova Zelanda i els familiars immediats dels residents permanents”.

Així doncs, en el context actual de postpandèmia, es fa més necessari que mai viatjar amb una bona assegurança. Com ens comenta el nostre company: “la principal cobertura és la d’assistència mèdica. I depèn de cada companyia, té diferents modalitats, bàsiques o ampliades i per àmbit geogràfic: nacional o internacional”.

Ara bé, “cal tenir en compte que per a la contractació de la garantia de despeses de cancel·lació de viatge i en base als casos garantits, només es podrà contractar aquesta cobertura amb un màxim de 7 dies des de la contractació del viatge”, afegeix en Jan.

La importància de l’assegurança de viatges amb cobertura d’assistència mèdica

Un dels dubtes que segurament ens sorgeix aquest any, abans de pujar a un avió, és saber si la nostra pòlissa estàndard ens cobreix l’assistència mèdica per coronavirus. En aquest sentit, el nostre expert aclareix: “en cas de contagi, la majoria d’assegurances de viatge, amb cobertura d’assistència mèdica, cobreix el COVID-19. Hi ha algunes pòlisses (molt poques) que exclouen la pandèmia en el seu apartat d’exclusions d’assistència mèdica. En aquests casos, es cobreix una primera visita d’urgència. A no ser que hi hagi una exclusió implícita pel coronavirus”.

Potser també ens preguntem què succeeix si finalment decidim cancel·lar aquell vol que teníem contractat des de fa mesos, per por a contagis? La nostra assegurança ens cobrirà les despeses de l’anul·lació del viatge? “Si el motiu és el COVID-19, lamentablement la majoria de pòlisses exclouen les pandèmies, de manera que no tindria cobertura de despeses de cancel·lació de viatge. És important tenir en compte les cobertures que estem contractant, llegir bé cada punt de la pòlissa i els seus documents (condicions generals i particulars), per estalviar-nos possibles malentesos”, afirma en Jan.

Finalment, una de les preocupacions que podem tenir és saber què ocorre si es declara pandèmia on estem gaudint de les vacances. Com assenyala el nostre expert: “si has contractat una assegurança d’assistència en viatge i et trobes immobilitzat en una zona declarada en quarantena fruit de la pandèmia, la cobertura d’assistència mèdica s’allargarà fins a la data de tornada. Aquesta garantia cobrirà fins al capital pactat a les condicions generals i particulars de la pòlissa contractada”. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *