Consells de seguretat per portar els nostres fills al cotxe en el camí d’anada i tornada a l’escola

Blog > Particulars > Consells de seguretat per portar els nostres fills al cotxe en el camí d’anada i tornada a l’escola

Tot i que ja fa un mes de l’inici del curs escolar; mai està de més recordar alguns consells de seguretat viària a aquells pares i mares que cada dia, porten els seus fills o filles en cotxe al col·legi o a la llar d’infants. Tenir presents les següents recomanacions garanteix que els més petits arribin sense incidents. Aquests són els sis aspectes principals a tenir en compte:

Sortir de casa amb suficient marge de temps 

Una de les primeres recomanacions és sortir amb antelació. Les 8 del matí, és a dir, l’hora que portem els nostres fills a l’escola és hora punta. Tenint en compte que el trànsit s’incrementa considerablement durant aquesta franja horària, hem de procurar sortir amb suficient temps. D’aquesta manera, evitarem cometre algunes infraccions com circular a més velocitat de la permesa, fer alguna maniobra més brusca o imprudent, etc.

La importància dels sistemes de retenció infantil (SRI)

Els menors d’edat, amb una alçada igual o inferior a 1,35 m han d’ocupar obligatòriament els seients del darrere del cotxe amb el seu oportú sistema de retenció infantil (SRI), adaptat a la seva talla i pes. De fet, fins als 1,50 m és recomanable que els menors segueixin utilitzant sistemes homologats. Com ja s’ha demostrat utilitzar aquests mecanismes és una qüestió de seguretat. En cas d’accident, l’índex de mortalitat infantil o de patir lesions greus és molt més elevat, si el petit no viatja correctament subjecte a un SRI adequat a les seves característiques. Segons la DGT aquests elements redueixen en un 75% les morts i en un 90% les lesions al cap, coll i abdomen. Triar el més adient i col·locar-lo adequadament és clau perquè realment siguin eficaços.

El cinturó de seguretat sempre cordat

A banda de la importància dels sistemes de retenció infantil; també cal assenyalar que els pares i mares sempre han de posar-se el cinturó de seguretat, independentment de la longitud del recorregut. Encara que anem molt a la vora, hem de portar-ho sempre cordat per motius de seguretat.

Els nens, sempre als seients posteriors

Els menors que mesuren menys d’1,36 m no poden viatjar al seient de l’acompanyant davanter. Només poden fer-ho, i sempre amb un SRI, quan les places posteriors ja estiguin ocupades per altres menors d’aquesta alçada; quan no sigui possible instal·lar totes les cadiretes necessàries; o bé, en cas que sigui un vehicle biplaça.

Sempre situar als infants en el sentit contrari a la marxa

Portar els nens en sentit invers a la marxa millora la seva seguretat en cas d’impacte. Alguns estudis revelen que cal portar els infants d’aquesta manera, als seients del darrere fins com a mínim els dos anys, o fins al màxim de pes i d’alçada autoritzats pel fabricant per a aquesta cadira. Això és així perquè ajuda a reduir fins a cinc vegades el risc de patir lesions greus, en cas d’accident.

Les motxilles i material escolar, al maleter

És convenient deixar les motxilles i altres objectes al portaequipatge per evitar que es converteixin en un projectil si es frena bruscament o es pateix una col·lisió. A més, tampoc hem de portar cap altre objecte sense subjecció dins l’habitacle.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *