Consells per a prevenir ciberatacs i com evitar-los

Blog > Empreses > Consells per a prevenir ciberatacs i com evitar-los

Els riscos de seguretat informàtica a què se sotmeten les empreses en el dia a dia de la seva activitat són diversos i perillosos. Per tant, és indispensable incrementar la protecció i la prevenció per minimitzar els efectes dels possibles atacs maliciosos i els ciberriscos.

Des de Cobertis et volem recomanar alguns consells per prevenir possibles bretxes de seguretat o portes d’entrada per als hackers. Tingues en compte que el percentatge d’empreses que han patit atacs cibernètics en els darrers anys és considerablement alt.

A més, els perills informàtics no només generen un impacte financer, sinó que poden afectar directament la reputació de la companyia. Posa en pràctica els nostres tipus per evitar possibles riscos de seguretat informàtica.

Millor prevenir que curar

La quantitat de negocis que estan prenent la seva posició al món digital segueix creixent. Estem en un moment de digitalització en què no és rendible tenir un negoci sense presència online. Tenir una bona presència en línia pot ajudar-nos a aconseguir beneficis com trobar clients de manera ràpida i eficaç, però també augmenta els ciberriscos.

Pren nota dels consells següents per protegir el teu negoci contra els riscos de seguretat informàtica:

Supervisa els correus electrònics desconeguts

És molt important que integris al teu sistema un programari de protecció en línia, que pugui escanejar de manera automàtica els teus missatges de correu electrònic. Els correus electrònics són un element sensible a través del qual es poden colar les amenaces cibernètiques. Ja sigui amb phishing, ransomware etc. Però en parlarem en una altra entrada.

D’altra banda, és recomanat realitzar una formació sobre ciberseguretat als teus empleats perquè només facin servir els correus interns amb finalitats professionals. A més, la descàrrega de continguts externs s’ha de fer amb precaució.

Identifica irregularitats al trànsit

Amb un bon programari de seguretat pots tenir un feedback sobre l’estat del comportament a la xarxa. Això pot ajudar-te a identificar qualsevol tipus d’irregularitat de manera molt ràpida.

Per exemple, si hi ha anomalies en el trànsit de la xarxa o en lús inadequat en relació amb el protocol habitual, el sistema alertarà de la irregularitat. Per això podràs prendre les decisions preventives a temps i evitar danys majors. Actualment hi ha molts programes dissenyats per proveir seguretat davant dels principals riscos de seguretat informàtica.

Fes servir un antivirus per reconèixer codis maliciosos

Un factor pel qual els perills informàtics s’infiltren als nostres equips corporatius és la facilitat amb la qual poden passar desapercebuts. Poden estar camuflats en formats comuns de fitxers, per exemple, un virus pot estar en un fitxer de format PDF, GIF, HTML i altres fonts de continguts similars. Us recomanem tenir un bon antivirus que pugui detectar aquest tipus d’amenaces per a la prevenció de ciberriscos.

Incorpora eines que detectin connexions sospitoses

Sovint els hackers o ciberdelinqüents usen connexions sospitoses per fer actes maliciosos. És important tenir un sistema de seguretat que detecti aquest tipus de connexions i evitar que es propaguin danys als continguts de l’empresa.

Finalment, però no menys important, adquireix una assegurança de ciberriscos

La millor manera de protegir el teu negoci davant d’amenaces és contractant una assegurança de riscos informàtics. Si vols triar una pòlissa completa i adaptada a les teves necessitats et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres per conèixer les nostres assegurances Cyber.

Molts dels nostres clients ja compten amb nosaltres com a principal proveïdor d’assegurances de ciberseguretat. I tu a què esperes?

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *