Consells per estalviar després de les vacances

Blog > Particulars > Consells per estalviar després de les vacances

Un cop s’acaben les vacances d’estiu, una època durant la qual acostumem a gastar més del compte, és un bon moment per revertir-ho i planificar de nou l’estalvi familiar. Sens dubte, els viatges d’estiu, sopars, escapades han deixat el nostre compte corrent tremolant i per encarar de la millor manera la recta final de l’any, cal que comencem a reduir despeses.

Tal com demostra l’Institut Nacional d’Estadística (INE) s’ha produït un descens de la taxa d’estalvi de les llars espanyoles, que se situa en el 13,2% de la seva renda disponible en el segon trimestre d’aquest any, xifra 2,2 punts inferior a la de fa un any. Però, com aconseguim gastar menys?

Petits trucs per reduir despeses

A grans trets, aplicar el sentit comú acostuma a ajudar. Però a més, també us facilitem alguns consells quotidians que us ajudaran a reduir les vostres factures per poder tenir alguns estalvis per si sorgeix algun imprevist, o bé per si voleu fer una escapada quan les vacances només siguin un record llunyà. Preneu nota:

  • Tornar a menjar de tupper. Si durant la jornada laboral, no tenim temps de tornar a casa a l’hora de dinar; una alternativa econòmica és portar el vostre propi menjar. A més de ser més equilibrat i saludable, substituireu menús de restaurants que com a mínim costarien al voltant de 8 euros, és a dir, 1.600 euros a l’any. D’aquesta manera, portant la vostra carmanyola o ‘tupper’ de casa us podríeu arribar a estalviar fins a 700 euros l’any.
  • Triar el mitjà de transport més econòmic. Sens dubte, desplaçar-nos en transport públic: metro, tren o autobús és la fórmula més econòmica. Ara bé, si pels motius que siguin heu decidit anar a treballar en cotxe; un bon consell de cara l’estalvi, és que compartiu vehicle. D’aquesta manera, al viatjar diverses persones en un sol cotxe cap a un destí comú, podreu repartir  les despeses entre els ocupants i també, reduir les emissions de CO₂.
  • Comprar al supermercat, pensant en l’estalvi. En primer lloc fer una llista de la compra amb allò que realment necessitem. Un cop al super, hem d’intentar prescindir dels productes de primeres marques i optar per les anomenades ‘marques blanques’, de menor preu però de qualitat bastant similar. Segons diversos estudis, pot reduir el pressupost destinat a la compra fins a un 40%.
  • Consum responsable dels llums. És un clàssic, però tenint en compte que la factura de la llum és una de les més importants de la llar i les constants pujades de preus, cal tenir-ho present i controlar aquesta despesa. Una alternativa perfecta i que us ajudarà a ser, a més, molt més ecològics és la substitució de les bombetes tradicionals per llums LED. Aquestes són molt més longeves i consumeixen molta menys energia. 

Lògicament, no hem d’oblidar fer sempre un ús responsable de l’electricitat, apagant totes aquelles llums que no fem servir; així com els dispositius electrònics quan anem a dormir. Però no tot és qüestió de bombetes, Sabíeu que si pinteu les parets i els sostres d’un color més clar es guanya en lluminositat? I també, si obriu les cortines i les persianes o les portes de bat a bat?

  • Regular l’ús de la calefacció i aire condicionat. No és únicament per una  qüestió d’estalvi, que és molt al final de l’any, sinó també de ser curosos amb el medi ambient. Un consum responsable de la calefacció i l’aire condicionat és molt necessari i us ajudarà a reduir la factura. 
  • Estar al dia dels descomptes, també a Internet. Portals com els outlets on-line, les botigues virtuals… Són eines fonamentals per estalviar. Per aquest motiu, les webs de descomptes o d’ofertes d’últim minut han guanyat més protagonisme aquest últim any. Especialment pel que fa a l’oci, amb propostes que van des de la cultura o la gastronomia fins a les escapades de cap de setmana.

A banda d’aquests consells útils per reduir despeses en el vostre dia a dia, a Cobertis també us podem assessorar i recomanar les millors assegurances perquè feu créixer els vostres estalvis. Informeu-vos amb nosaltres sense cap compromís.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *