Consells per estalviar en la tornada a l’escola 

Blog > Particulars > Consells per estalviar en la tornada a l’escola 

Recentment els nostres fills i filles han tornat a l’escola. Com cada any, aquesta reincorporació suposa un desemborsament important per a les famílies afegit a tot allò que hem gastat durant les vacances d’estiu. A més tenint en compte l’augment de la factura de la llum, que s’ha multiplicat en els últims mesos, i la pujada de preus de la cistella de la compra; algunes llars veuran incrementades les seves despeses en el nou curs escolar 2021-2022 en més de 100€ 

Normalment, on més diners marxen és en renovar el material i comprar els llibres. Sense oblidar-nos de les mascaretes que continuaran sent obligatòries dins de les aules. Així doncs aquesta partida acostuma a ser la més costosa, arribant aproximadament a 500 euros per estudiant, segons dades de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). 

Sens dubte, moltes d’aquestes despeses són inevitables i necessàries, però en canvi n’hi ha d’altres que es poden reduir. Per això, aprofitem l’ocasió per facilitar-vos alguns consells per aconseguir que la tornada sigui més econòmica. 

Elaboreu un llistat 

Abans de començar amb les compres, que de cara a propers cursos us recomanem que les feu amb la màxima antelació possible, és molt aconsellable que prepareu una llista detallada amb tot el material que necessitareu. Anar amb un pressupost tancat ens evitarà compres impulsives i innecessàries. 

És probable que alguns dels productes que busqueu ja els tingueu a casa i que per tant, si estan en bon estat, es poden tornar a fer servir. En aquest sentit, les motxilles i els estoigs són els articles amb més possibilitats de reutilitzar-se. 

Compareu els preus 

Moltes vegades la diferència de preus entre establiments, és molt notable. De manera que abans de comprar res és molt important informar-se de quant val cada producte. També cal tenir en compte les ofertes i descomptes en llibres de text, motxilles, calculadores, agendes escolars, etc. 

Aposteu per un consum col·laboratiu 

Si a la vostra llar teniu llibres que ja han estat utilitzats, probablement algú més en podrà treure profit. En els últims anys han sorgit diverses iniciatives, com plataformes i associacions que afavoreixen l’intercanvi de llibres i material escolar. Algunes com Bookint o TruequeBook permeten intercanviar llibres i donar-los una segona vida. També existeixen pàgines web de segona mà, on es poden comprar a preu més baix.  

Aprofiteu les ofertes i compreu de manera progressiva 

Els descomptes en establiments són comuns durant les setmanes prèvies a l’inici del curs. No obstant això, segons estudis recents, només un 34% aprofita les rebaixes d’estiu per avançar la compra de material escolar. Per tant, val la pena que anticipeu les vostres compres i no les deixeu per a última hora, així evitareu pagar de més i la vostra butxaca patirà menys. El més idoni és fer-se amb els productes necessaris amb temps i de manera progressiva.  

Estalvieu en la compra de llibres  

Els llibres de text poden ser els articles més cars de la llista del material escolar. Segons l’OCU, la mitjana és de 198 euros per nen o nena. Per això, algunes comunitats autònomes han implantat un programa de llibres gratuïts. Cada comunitat disposa de normes i criteris propis, per la qual cosa el millor és que reviseu els ajuts en cada cas. Pel que fa a les lectures recomanades, l’opció més econòmica és agafar els llibres en préstec de la biblioteca. 

Millor compreu sense anar acompanyat 

Els petits s’ho passen d’allò més bé, quan van a comprar el material escolar amb els seus pares. Però això té un risc: moltes vegades són ells els que demanen un article o un altre, afegint al carro de la compra objectes innecessaris. Per tant si voleu abaratir costos, el millor és que feu les compres en solitari. D’aquesta manera, els comprareu allò que realment necessiten, evitant les opcions més cares (com les motxilles o quaderns decorats amb els seus personatges favorits dels seus dibuixos animats o sèries…). No vol dir que no els pugueu donar cap capritx, però pot ser en un altre detallet més econòmic, com un bolígraf o una goma on apareixen els seus superherois preferits.  

Sol·liciteu beques i ajudes 

A la pàgina del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport podeu obtenir tota la informació sobre les beques i ajudes a les quals es pot optar, hi ha diverses opcions. També hi ha ajuts específics que depenen de la comunitat autònoma. És important estar ben informat per poder optar-ne. 

A banda de tenir en compte aquests consells bàsics per alleugerir la pujada de setembre, a Cobertis posem a la vostra disposició tota una sèrie d’assegurances d’estalvi per ajudar-vos en les properes tornades a les aules dels vostres fills i també durant tot l’any. Voleu conèixer més detalls? No dubteu, en contactar amb nosaltres. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *