Consells per recuperar-se dels excessos nadalencs

Blog > Particulars > Consells per recuperar-se dels excessos nadalencs

Aperitius hipercalòrics, dinars molt abundants, sobretaules infinites… Durant les festes hem abusat dels dolços, els greixos i, també, una mica de l’alcohol. Són dies especials, que ens agrada celebrar-los amb la família i els amics amb bons àpats. Però ara, al gener, ha arribat el moment de donar marxa enrere i posar a punt el nostre organisme. Com ho podem fer?

Fer dieta no és la solució

Segurament creus que per revertir els excessos del Nadal, cal fer una dieta estricta. Però, compte, perquè acostuma a ser un error. Per què? Doncs, perquè si disminuïm dràsticament les quantitats de menjar o ens sotmetem a dejunis esporàdics, el nostre cos no ho entendrà, sobretot després d’haver-lo acostumat a menjar tant durant aquestes dates. Per això, els hàbits s’han de canviar a poc a poc, començant per evitar els menjars, dels quals, més s’abusa en aquesta època.

El més important és deixar de banda els àpats copiosos, sucres refinats, aliments ultraprocessats i apostar per una alimentació equilibrada rica en fruites i verdures. També, per depurar el cos, és aconsellable beure almenys dos litres diaris d’aigua, evitant, en la mesura del possible, l’alcohol i la cafeïna.

Recupera els teus horaris

A banda de recuperar una alimentació més saludable, és important seguir unes rutines alimentàries. D’aquesta manera, activaràs el teu metabolisme. Per evitar passar gana, el més recomanable és que racionem els aliments agrupant-los en cinc àpats al dia: esmorzar, mig matí (un snack, fruita, iogurt o fruita seca), menjar, mitja tarda i sopar. Així s’evitarà estar més de tres hores sense menjar i, per tant, també les crisis d’ansietat ja que aquest és el període de temps en què es produeix un descens del sucre, i és el moment en què entren les ganes de menjar, sobretot en aquelles persones que estan fent dieta. 

Ara bé, de la mateixa manera que estructurem un nou horari dels àpats, aquests també han de ser més lleugers, substituint el sucre i els greixos per verdures, productes integrals, aliments frescos i receptes senzilles i poc elaborades. Un consell és que intentis planificar els teus menús setmanals per assegurar-te que estàs seguint una dieta variada i equilibrada.

Practica més esport i activitat física

En general, hem d’intentar moure’ns més. No es tracta de fer esport extrem, simplement caminant 1 hora al dia a pas ràpid, anar en bicicleta, pujar i baixar escales… Sens dubte, realitzar activitat física redueix el risc de patir malalties, ajuda a controlar el sobrepès, enforteix els ossos i músculs, augmenta la nostra autoestima i ens proporciona benestar psicològic. En resum, és bàsic per tenir un bon estat de salut i mantenir-nos en bona forma física. 

Normalment, les persones que fan exercici, acostumen a deixar-lo una mica abandonat durant les festes, però acostumen a tornar-lo a recuperar un cop s’acaben. Tant si som esportistes com si no, gener és un bon mes per plantejar-se la pràctica d’activitat física. De fet, acostuma a ser un dels propòsits d’any nou i, com sabeu, és ideal per rebaixar aquells quilos de més, agafats durant les Festes. 

Recuperar les rutines de la son

Durant les vacances de Nadal portem horaris diferents i acostumem a anar-nos-en a dormir més tard. Però, en tornar a la feina i a assolir les obligacions del dia a dia, és important recuperar les hores de son, de 6 a 8 hores de descans per restablir l’equilibri de l’organisme.

Malgrat que hi ha persones que necessiten dormir menys, el nostre organisme i el nostre cervell necessiten, almenys, un descans de 6 hores. A més, s’ha comprovat que les persones que dormen poc tendeixen a menjar més.

En definitiva, adoptar pràctiques d’alimentació més saludables, ens ajudarà a sentir-nos en forma i amb forces per afrontar tot allò que us proposeu aquest 2021. A més, a Cobertis, disposem de les millors assegurances de salut, perquè us cuideu com mereixeu. Informeu-vos amb nosaltres! 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *