Consells per solucionar les humitats a casa 

Blog > Particulars > Consells per solucionar les humitats a casa 

Una de cada cinc llars espanyoles pateix humitats. Es tracta de la problemàtica que afecta amb major freqüència els nostres habitatges i que, també, pot acabar repercutint negativament a la nostra salut. A banda de provocar un deteriorament dels materials i de reduir el confort del nostre pis, pot ocasionar malalties asmàtiques i diversos tipus d’al·lèrgies, en afavorir l’aparició de fongs i bacteris.  

Generalment, la causa més freqüent de la humitat és la condensació d’aigua, que es produeix quan hi ha una elevada humitat ambiental i el vapor d’aigua existent a l’aire entra en contacte amb una superfície molt freda (parets, finestres o rajoles), convertint-se en gotes d’aigua que es van acumulant fins a aparèixer la taca d’humitat, floridura o les males olors.  

Però, també s’ocasionen per altres motius. Un d’ells per la capil·laritat. Habitualment, s’origina quan els terrenys on s’assenta l’habitatge són molt humits i els fonaments no estan ben aïllats. Un altre factor que provoca aquest contratemps són les filtracions, que tenen lloc quan l’aigua, procedent de l’exterior o de canalitzacions, troba una via d’entrada directa a la llar a través de materials porosos o d’estructures defectuoses. En darrer lloc, tenim les accidentals que, com el seu nom indica, sorgeixen de forma sobtada i inevitable com, per exemple, el trencament d’una canonada. En aquest sentit, serà més fàcil identificar-les, perquè l’incident estarà localitzat en un punt concret. 

Aspectes a tenir en compte a l’hora de reclamar els desperfectes 

Identificats els possibles causants, el més important és que davant de qualsevol sospita, com la típica taca a la paret d’una habitació o al sostre del bany, actuem amb rapidesa i intentem posar remei com més aviat millor. Però, quins passos hem de donar? En primer lloc, abans de trucar al primer telèfon de torn, us recomanem que reviseu les cobertures de la vostra assegurança de la llar. La majoria inclouen el servei de danys materials per cobrir els desperfectes ocasionats per aigua, sense oblidar els que s’originen per fenòmens atmosfèrics. Així mateix, si a la vostra pòlissa s’inclou la cobertura de garanties complementàries, el vostre habitatge també estarà protegit davant inundacions. 

Un consell és que abans de reclamar a la vostra asseguradora la reparació de les humitats, reviseu amb detall les condicions particulars de la vostra pòlissa de la llar per saber exactament què inclou. Des de Cobertis, us recomanem que us poseu en contacte amb professionals com els nostres corredors, a través d’alguna de les vies d’atenció al client, per comunicar la incidència i concertar una visita per part dels pèrits, perquè acudeixin a valorar la situació. Un cop arribin els tècnics al vostre domicili, si les humitats es deuen a una causa pròpia, l’assegurança assumirà les despeses de la reparació. En canvi, si l’origen es localitza al pis d’un altre veí, la responsabilitat de la reparació recau sobre ell mateix i la seva assegurança.  

A l’hora de comunicar el sinistre, us recomanem que el doneu a conèixer el més aviat possible. És a dir, abans que transcorrin set dies des que us hàgiu adonat del mateix. D’aquesta manera, evitareu que les conseqüències del desperfecte s’agreugin. 

A més, amb l’objectiu de rebre una resposta com més aviat millor, cal que envieu per escrit una comunicació en el termini de cinc dies, des que contacteu per primera vegada amb el vostre corredor. A la mateixa haureu d’especificar totes les dades que resultin d’interès per a l’asseguradora, així com una estimació dels danys que s’hagin produït. També, haureu de facilitar qualsevol informació relativa a les circumstàncies en què han aparegut les humitats. 

A grans trets, l’assegurança de la llar cobreix els danys ocasionats tant en el contingut com en els elements estructurals de l’habitatge, sempre que s’hagin contractat les cobertures específiques, com hem comentat anteriorment. Però, les circumstàncies poden canviar si el problema s’ha originat per una falta de manteniment del pis o una nul·la impermeabilització. En aquest cas és probable que l’asseguradora no es responsabilitzi de la reparació. 

Tres recomanacions perquè no tornin a aparèixer 

D’altra banda, també us facilitem tres consells que podeu portar a la pràctica en el vostre dia a dia per evitar que les humitats tornin a aparèixer:  

  • Bona ventilació. Es tracta d’una qüestió fonamental, perquè l’aire pugui circular correctament i no es quedi estancat a l’habitacle. El més aconsellable és ventilar 10 minuts durant les hores de sol; és el moment en què l’aire present en l’ambient és menys humit. Si també teniu aquest problema dins de calaixos o armaris, també haureu d’obrir-los. 
  • Estendre la roba fora de casa. Sempre és preferible, perquè evitareu que el vostre pis s’impregni de la humitat present a la bugada acabada de sortir de la rentadora. Si no disposeu d’un espai a l’exterior, una bona alternativa seria utilitzar assecadores. 
  • Utilització de productes específics. Com no sempre podreu controlar la humitat present a l’ambient, una manera de tenir-la a ratlla pot ser utilitzant deshumidificadors que absorbeixin l’excés d’humitat ambiental. També us ajudarà utilitzar extractors d’aire quan cuineu o us dutxeu.  

En definitiva, si heu de solucionar alguna reparació domèstica relacionada amb problemes d’humitat, serà de gran ajuda comptar amb una bona assegurança de la llar. No en va, cada vegada més persones confien en aquest tipus de pòlisses. Avui dia l’assegurament de l’habitatge, tant principal com secundari, ronda el 74% del parc total a Espanya, segons dades de Estamos Seguros. En cas de dubtes sobre les cobertures del vostre contracte, us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres! 

 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *