Cuida la salut dels teus fills aquest inici de curs escolar 

Blog > Particulars > Cuida la salut dels teus fills aquest inici de curs escolar 

Ja fa uns dies que hem deixat enrere l’estiu i els més menuts de casa han tornat a l’escola. Però aquest retorn està condicionat, un any més, per l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 i la variant delta, que encara no està controlada.  

Tal i com han indicat les autoritats sanitàries i el departament d’Educació, durant aquest inici de curs l’activitat educativa mantindrà la majoria de protocols i mesures anti-covid a les aules, tot i que relaxa parcialment algunes restriccions. Per exemple, gràcies al ràpid procés de vacunació, s’eliminen les quarantenes per als alumnes vacunats i els grups bombolla es podran barrejar al pati amb mascareta. 

Tanmateix, Educació obre la porta a modificar algun punt del protocol a partir del segon trimestre, sempre tenint en compte l’evolució de les dades de la covid, així com la campanya de vacunació entre els menors. 

Recordem que la vacuna, ara per ara, només la poden demanar a partir dels 12 anys. A més a més, tot i que no és una protecció completa i el risc de contagiar-se no s’elimina, et volem explicar tot el que has de saber i les instruccions per a l’inici del curs escolar 2021-22 a Catalunya.  

  • Mascareta obligatòria: la mascareta serà obligatòria a l’escola, excepte si estan a grups bombolla i al pati de l’escola.  
  • Sense quarantena per als vacunats: tal com s’indica des de Salut, els alumnes amb pauta completa de vacunació que hagin estat contactes estrets, no hauran de fer la quarantena.   
  • Classes presencials: les escoles reobriran les portes amb les classes al 100% per crear grups bombolla, tot i que l’ús de la mascareta i la higiene de mans seguiràn sent obligatòries. 
  • Casos positius de COVID: si es detecta un cas positiu, tot el grup es farà una prova diagnòstica, independentment de l’estat vacunal, per poder fer un seguiment i estudi dels contactes. Tot i això, Educació informa que els alumnes que tinguin la pauta de vacunació completa i hagin estat contactes només s’hauran de fer un test d’antígens per automostra supervisada a la farmàcia el primer dia de conèixer el contacte i no estan obligats a fer quarantena.  En canvi, les persones no vacunades o amb una sola dosi de la vacuna, s’hauran de fer una PCR entre els dies 4 i 6 després de l’últim contacte i fer 10 dies de quarantena.  

Tot i que la pandèmia està molt més controlada, la salut és el més important. Per això, recorda als teus fills les mesures d’higiene bàsiques també a l’escola. Tanmateix, recorda que estigui o no vacunat o hagi passat la COVID, amb una assegurança de salut com les que oferim a Cobertis, tens la tranquil·litat que en cas de posar-se malalts els teus fills, sigui per covid o per qualsevol altre malaltia, rebran una assistència mèdica de qualitat. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *