Diga’m com ets i et diré quin producte d’estalvi tries…

Blog > Particulars > Diga’m com ets i et diré quin producte d’estalvi tries…

Avui dia, amb els temps que corren, estalviar no és gens fàcil. Habitualment, allò que ens motiva a fer-ho és fer front a imprevistos, incrementar el nostre capital i també, tenir un complement per a la nostra jubilació. Però què influeix a l’hora de decantar-nos per un producte o un altre?

En primer lloc, el nostre perfil o forma de ser. Depenent de si som conservadors, moderats o arriscats triarem un producte d’estalvi o un altre. Un aspecte que va molt vinculat a l’edat. Segons dades d’Unespa, les persones de 56 a 65 anys prefereixen fer créixer el seu capital, per això trien productes com els Plans de Previsió Assegurat (PPA), una assegurança de vida-estalvi amb el mateix tractament fiscal que els plans de pensions i amb la garantia que la prestació a rebre mai serà inferior a allò que has aportat. No en va, els PPA compten amb més d’un milió d’assegurats i un volum de patrimoni proper als 13.000 milions d’euros.

En canvi, els més joves prefereixen opcions amb majors rendibilitats com els Unit Linked o els fons d’inversió. En edats més avançades triomfen els plans de pensions, les rendes vitalícies o els capitals diferits, entre altres opcions. Ara bé, a banda del nostre caràcter i l’edat, també cal tenir en compte les nostres circumstàncies personals. Lògicament no és el mateix ser solters que casats amb fills i una hipoteca; les necessitats i les despeses no són ni molt menys, les mateixes. 

Però, al nostre país es compleixen aquestes dades? Segons un estudi d’Inverco, en general a Espanya, el perfil d’estalviador continua sent conservador, tot i que també s’observa un creixement del perfil moderat. Els més arriscats o dinàmics tan sols engloben el 6%. Afegint el criteri de l’edat, s’observa com és de preveure que a partir dels 40-50 anys, s’accentuen els estalviadors conservadors i disminueixen els més arriscats.

Pel que fa a productes, els plans de pensions se situen com la primera opció d’estalvi (57%), seguits dels dipòsits (53%), la renda variable (38%) i els fons d’inversió (36%). El termini d’estalvi es manté en una mitjana d’entre 1 i 3 anys. Malgrat l’èxit de l’online, sobretot durant els mesos de confinament; la forma presencial continua sent la preferida dels clients a l’hora d’informar-se sobre aquests productes. En aquest sentit, deixar-te assessorar per professionals com els nostres corredors, us pot ser de gran ajuda.

La seguretat, l’aspecte més ben valorat 

El que sí que hi ha és un denominador comú a totes les generacions: la seguretat, que esdevé l’element més ben valorat. La confiança se situa en segona posició i la transparència, el tercer factor en la majoria dels casos. Per l’estalviador més arriscat, que acostumen a invertir en fons d’inversió i renda variable, el més important és la rendibilitat. 

Un cop contractat el producte, el 49% dels estalviadors revisa les seves inversions, mínim un cop al mes. En el cas dels més joves, pertanyents a la generació centennial, són els més interessats, seguits dels millenials, la generació X, els baby boomers i per últim, els més sèniors, l’anomenada silent generation.

D’altra banda, també és important que abans de triar un instrument d’estalvi, coneguem el risc d’inversió, la liquiditat, la fiscalitat o la rendibilitat dels productes esmentats. D’aquesta manera, tindrem més elements per valorar-los adequadament. 

En definitiva, triem el producte que triem, el més important és que comencem a estalviar com més aviat millor. D’aquesta manera, disposarem d’uns diners que ens permetran viure més tranquils en un futur i poder fer front als imprevistos que puguin sorgir. 

En cas de dubtes sobre quin instrument triar, a Cobertis us podem assessorar sobre les assegurances d’estalvi que millor s’adapten a les vostres necessitats i situació personal. No dubteu en contactar amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *