Disposar d’una bona assegurança de salut en temps de Covid

Blog > Particulars > Disposar d’una bona assegurança de salut en temps de Covid

La situació actual de crisi sanitària provocada pel coronavirus ha propiciat que com a societat ens preocupem més que mai per cuidar la nostra salut. En aquest sentit, les assegurances mèdiques privades ens ofereixen una seguretat extra en la cura de la nostra salut i un servei ràpid i eficient davant de possibles imprevistos.

A més, la resposta que ha donat el sector assegurador durant la crisi del Covid-19 ha estat a l’altura de les circumstàncies. Tots els clients han tingut la seva assistència sanitària garantida i les asseguradores de salut han facilitat l’accés a l’atenció mèdica a aquells que han mostrat símptomes d’una possible infecció per coronavirus. 

Lògicament, adaptar-se a una situació d’emergència sanitària tan greu com la que hem viscut, no ha estat gens fàcil; implica grans esforços i una ferma aposta per l’assistència remota. Com ens comenta Oriol Llongueras, gestor personal de Cobertis: “les companyies han vist davant la saturació dels serveis sanitaris, les aglomeracions, complir amb la normativa de mantenir un distanciament -a més d’unes mesures d’higiene i seguretat que no s’havien vist mai-, una alternativa per poder seguir oferint els serveis de consulta mèdica, però per videoconferència. De fet, s’han desenvolupat apps i s’han adaptat els sistemes existents, per poder donar servei als pacients”.

Les pòlisses de salut, cada cop més sol·licitades pels clients

Davant aquesta bona predisposició de l’àmbit de la salut, els clients estan responent amb un major interès envers aquest tipus d’assegurances i sembla que anirà a més. “Estic convençut que anirà a l’alça. Avui dia més del 85% de clients que contracten una pòlissa de Salut, són reticents a quedar-se sense cobertura privada i tornar només a l’alternativa de la seguretat social. Amb això el que vull dir, és que el servei privat que es dóna és fantàstic i el client/assegurat ho sap valorar”, afirma l’Oriol.

A banda de les cobertures habituals de medicina general, diagnòstic, pediatria, medicina especialitzada… La majoria de pòlisses de salut s’han adaptat a la nova situació donant assistència i tractament a les persones contagiades de Covid-19. A més, el personal sanitari s’ha mostrat més pròxim als usuaris amb l’objectiu d’aclarir els seus dubtes o preocupacions. 

També, el nostre company remarca que ofereixen un “assessorament personalitzat i recomanació segons la necessitat del client en tot moment. És a dir, hi ha clients que potser necessiten una pòlissa amb lliure elecció i altres amb quadre mèdic concertat, copagaments… També, hi ha el factor econòmic que sempre “ajuda” a què el client es decanti cap a una opció o una altra. No obstant això, el producte més venut (a tenir en compte que cada regió és un món) és el de quadre mèdic concertat, donada la qualitat d’aquest, ja que les companyies s’esforcen més a tenir un major nombre de clíniques i consultoris. En canvi, les que per contra van eliminant centres i centralitzant-los a hospitals propis, personalment crec que és un error”. 

Ferma aposta per la telemedicina i la gestió online

En línia amb oferir assistència de forma àgil, amb independència d’on ens trobem, l’Oriol assenyala: “el sector ha reforçat la telemedicina durant aquests mesos i s’han inclòs algunes cobertures. També s’ha millorat tot el que suposa la gestió online, sense que sigui un tema vinculat amb les pròpies garanties. En aquest sentit, les companyies han donat flexibilitats de pagament, allargant el temps per pagar un rebut i que els contractes no s’anul·lin. A més, també es van reforçar els call centers, ja que es van rebre més del doble de trucades que es reben habitualment”.

En definitiva, tot indica que cada vegada més, els clients demandaran més els serveis de les assegurances mèdiques pel bon servei que ofereixen. Com comenta el nostre expert: “Ara mateix no hem notat un increment excessiu, però sí que la gent està més receptiva, ens pregunten coses que abans potser no, i és un dels rams que penso que té més projecció de futur”.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *