El frau a les assegurances pot sortir molt car

Blog > Particulars > El frau a les assegurances pot sortir molt car

S’ entén per frau a les assegurances l’intent de l’assegurat de cobrar una indemnització per l’asseguradora que no li correspon.

Els infractors moltes vegades no són conscients que intentar enganyar a la companyia d’assegurances és un delicte tipificat al codi penal espanyol que pot comportar multes importants i penes de presó de fins a 6 anys en funció de l’import defraudat.

Aquest tipus de delictes afecten a tots els rams: automòbils, llar, vida , accidents, etc. Però les estadístiques ens diuen que afecten sobretot a automòbils, des de robatoris o incendis de cotxes falsos a intents per augmentar danys al vehicle per un accident o fingir lesions dels ocupants dels vehicles per cobrar importants indemnitzacions. Fingir lesions també es dona a les pòlisses de vida i accidents per cobrar els imports assegurats. Aquests són els altres rams afectats de forma important. També és donen aquests delictes en la presentació de factures falses en l’àmbit de llar, comerços o pimes. O en la presentació de denuncies per robatori falses per cobrar les corresponents indemnitzacions.

Cada vegada més les companyies d’assegurances dediquen més recursos a combatre els fraus. Des de pèrits, investigadors i advocats per intentar descobrir aquests enganys que suposen importants despeses per a les companyies però que a la vegada minimitza el seu impacte.

Tots els col·lectius que estan al voltant de les assegurances poden estar implicats en aquests delictes: els clients, el mediadors, pèrits, reparadors, tallers i companyies, tan per complicitat com per no denunciar-ho.

I les indemnitzacions fraudulentes les acabem pagant entre tots. Recordar que les companyies basen, en part, les seves primes en les estadístiques de sinistres. Per la qual cosa l’augment de sinistres afecta la butxaca de tothom.

 

Toni Ortiz

Back Office de Sinistres

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *