Els autònoms poden fer vacances al Nadal? 

Blog > Empreses > Els autònoms poden fer vacances al Nadal? 

Amb l’arribada del Nadal, tots ens agafem alguns dies de festa per gaudir en família, desconnectar, fer una mica de turisme i moltes altres activitats. Però, què passa amb els treballadors autònoms? Podran agafar-se uns dies de descans?

Generalment en el cas dels treballadors per compte propi, fer vacances sempre és més complicat; perquè en aquesta època també han d’atendre als seus clients. A més, depenent del sector: transports, hostaleria, turisme, taxistes…, és del tot impossible doncs; durant aquests dies se’ls multiplica la feina.

També, acostuma a passar que encara que puguin fer uns dies de festa, mai acaben de desconnectar del tot. És a dir, se’n van de viatge, però continuen pendents del mòbil o fent feina amb el portàtil, per evitar deixar desatesos els seus clients. A més, tots sabem que els autònoms encara que tanquin el seu negoci unes setmanes, hauran de continuar abonant les quotes pertinents. De tal manera, que no facturaran però continuaran tenint les mateixes despeses mensuals. Per tant, moltes vegades, econòmicament parlant, no s’ho poden permetre.

Ara bé, si ets autònom i aquestes Festes vols menjar tranquil els torrons, és a dir, com a mínim poder celebrar els dies assenyalats: Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve o Cap d’Any; et donem algunes recomanacions perquè puguis fer aquest petit parèntesi: 

  • Anticipació en els lliuraments i dates. Malgrat les dificultats per desconnectar, molts dels treballadors per compte propi decideixen assumir la pèrdua d’ingressos durant aquests dies. A més, si els projectes dels clients ho permeten, és perfectament compatible.

Per aconseguir-ho la clau està en l’anticipació. D’una banda, pel que fa al lliurament de treballs, comandes, tancament de projectes i facturació. De l’altra, en relació amb la comunicació: com més aviat informis els clients que et prens uns dies de descans, menors seran els malentesos que es puguin ocasionar i s’evitarà, en gran part, qualsevol interrupció durant aquest període.

  • Aprofitar el descans dels clients. De vegades, són els propis clients els que faciliten la possibilitat d’aprofitar períodes d’escapades o vacances. Durant alguns mesos com ara al desembre amb el Nadal, a l’estiu –especialment el mes d’agost-, i als ponts, molts clients se’n van de vacances o gaudeixen d’uns dies de descans i, en conseqüència, el volum de treball descendeix. Aquests moments poden servir, perquè també et puguis agafar uns dies de relax.
  • Desconnexió, almenys de forma parcial. La desconnexió absoluta de l’activitat laboral, durant les vacances, no és precisament fàcil per a pràcticament cap treballador, de fet un 30% dels empleats no ho aconsegueix.

Però en el cas dels autònoms, només un de cada deu és capaç de fer-ho. En certa manera, dedicar una estona a mirar el correu, notícies relacionades amb el sector o negoci, així com realitzar alguna trucada imprescindible, pot servir per evitar imprevistos a la tornada.

Ara bé, si no t’és possible anar-te’n uns dies, almenys pots fer jornada intensiva durant aquest període; així com a mínim, podràs disposar de les tardes lliures per poder fer activitats d’oci amb la família o els amics.

Un últim consell és que mantinguis la teva condició d’autònom també en vacances. És bastant comú que els treballadors per compte propi es plantegin la possibilitat de donar-se de baixa durant el període de vacances, per tal d’evitar-se el pagament de la quota d’autònoms. No obstant això, aquesta opció no és la més recomanable, ja que, pots perdre bonificacions i després, et tocaria pagar quotes més elevades quan reprenguis l’alta. A més, tampoc podries deduir-te despeses durant la baixa.

Finalment, comentar-te que a Cobertis disposem de diverses assegurances per a autònoms, perquè puguis protegir el teu negoci els 365 dies de l’any. Si vols més informació, contacta amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
17/5000 Llegeix tots els comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *