Els avantatges de l’assegurança D&O per a les pimes

Blog > Empreses > Els avantatges de l’assegurança D&O per a les pimes

Normalment, associem una assegurança de Responsabilitat Civil per a Administradors i Directius D&O (per les sigles en anglès, Directors & Officers), amb grans companyies multinacionals o determinats sectors d’activitat. No obstant això, darrerament s’ha constatat que cada vegada més pimes s’interessen per aquest tipus de pòlisses. 

Actualment, la sinistralitat s’ha estès a empreses de totes les mides i volums. De fet, en un context d’economia més globalitzada i de mercats més regulats, els riscos als quals s’enfronten els directius de les petites empreses s’han tornat similars als de les grans empreses. Per tant, cada vegada es fa més necessari comptar amb una assegurança d’aquestes característiques.

Els riscos no depenen de la mida de l’empresa

En el món en què vivim la presa de decisions és cada vegada més ràpida. Però, una cadena de decisions errònies o tardanes pot fer que una empresa deixi de ser competitiva o fins i tot en el pitjor dels escenaris, que deixi d’existir.

Per tant, ser director o responsable d’una companyia suposa una exposició personal al risc, ja que a tots els administradors i directius se’ls aplica el mateix règim de responsabilitat legal sigui quina sigui la mida de la societat. Per tant, poden arribar a enfrontar-se als mateixos tipus de demandes. Per exemple, accionistes defraudats, competidors amb acusacions de plagi d’algun producte, danys mediambientals (com ha passat recentment, amb l’explosió de la petroquímica a Tarragona), inversions mal realitzes, disputes en matèria laboral o infraccions fiscals, que no són patrimoni exclusiu de les grans empreses. Sens dubte, qualsevol d’aquests possibles errors pot suposar danys econòmics, de reputació i fins de tipus penal per al directiu i el seu entorn més proper.

Davant de totes aquestes casuístiques, l’assegurança de D&O proporciona cobertures principals com són: les despeses de defensa, els pagaments d’indemnitzacions o possibles despeses de restitució d’imatge. Tot això, exercint una funció clara: preservar el patrimoni personal dels administradors i directius, així com també proveir d’un ambient de tranquil·litat en la gestió diària de presa de decisions de tots els líders corporatius.

Així mateix, a més de compartir els mateixos perills que empreses grans o multinacionals, també s’ha de tenir en compte que  les pimes o empreses familiars estan més exposades a entrar en concurs de creditors, és a dir, tenen inherent determinats escenaris de riscos de gestió.

Protegir-se en un entorn empresarial canviant

En resposta a la naturalesa canviant de la seva exposició a problemàtiques diverses, les pimes busquen cada vegada més protecció d’assegurances. De fet, recentment més del 30% dels nous demandants d’aquesta modalitat d’assegurança a Espanya van ser petites i mitjanes empreses.

Tot i que l’assegurança de D&O no és obligatòria per a cap companyia, la seva cobertura es torna cada vegada més imprescindible en un entorn empresarial tan canviant com l’actual. Particularment amb continus i complicats canvis legislatius com la modificació de la Llei de societats de capital, la globalització del comerç i els negocis que impliquen una imperiosa immediatesa en la presa de decisions en ocasions molt complexes, sense oblidar la cultura de les reclamacions tan estesa al nostre país, a més de la complicada situació financera dels últims anys.

En definitiva, les pimes espanyoles han de continuar apostant per aquest tipus de pòlisses, ja que els donen protecció davant de qualsevol tipus de reclamació o contingència. Si tens una petita o mitjana empresa i vols informar-te sobre aquesta assegurança, posa’t en contacte amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *