Els delictes cibernètics: cas real

Blog > Empreses > Els delictes cibernètics: cas real

A Cobertis sabem que els delictes cibernètics són un risc que moltes empreses veuen com una cosa que no els pot passar. A la nostra corredoria comptem amb un Departament Ciber ​​especialitzat i en tots aquests anys d’experiència hem estat testimonis de ciberatacs més o menys petits a grans empreses i pimes que, a priori, no creien que poguessin tenir risc de patir-los.

Aquest darrer mes, des d’una de les nostres oficines hem gestionat el sinistre d’un ciberatac a una pime que, per sort, comptava amb una assegurança de ciberrisc. El delicte, en aquest cas, va consistir a la suplantació de la identitat, via correu electrònic, del responsable d’una empresa.

A través del correu electrònic, el suposat responsable va demanar a un treballador que fes unes compres a través d’internet. El treballador, en rebre un correu “del seu cap de departament”, va gestionar les compres, per un valor de més de 5.500 €. Podeu imaginar que qui va ordenar les compres no era el responsable de l’empresa, oi?

Aquest és només un exemple entre milers d’un ciberatac. Un exemple per fer-vos partíceps de la facilitat que tenen els ciberdelinqüents per atacar. Durant anys s’ha cregut que els ciberatacs eren cosa de grans organitzacions i grans hackers, però lamentablement, estan a l’ordre del dia.

Tant és així que, segons l’estudi L’estat actual de la ciberseguretat a Espanya. Post pandèmia: un camí inexplorat, elaborat per Deloitte; el 94% de les empreses espanyoles ha patit, almenys, un incident greu de ciberseguretat al llarg del 2021. Augmentant la mitjana anual de ciberatacs en un 26% respecte a l’any anterior.

Davant d’aquesta situació, el mes de març passat, el Consell de Ministres va aprovar el Pla Nacional de Ciberseguretat el principal objectiu del qual és concretar, a través d’actuacions i projectes específics, per als propers tres anys, mesures recollides a l’Estratègia Nacional de Ciberseguretat 2019.

Mesures que estem segurs que milloraran la ciberseguretat a nivell espanyol, però lamentablement no acabaran amb aquest tipus de delictes.

Per això, des de Cobertis insistim en la necessitat de comptar amb una assegurança ciber. Una assegurança recomanable a dia d’avui i del que us comptem més al següent article.

Si necessiteu assessorament amb aquest tipus d’assegurances, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *