Els millennials també es preocupen per la seva jubilació

Blog > Particulars > Els millennials també es preocupen per la seva jubilació

Generalment, s’acostuma a creure que els millennials són una generació que només pensa en divertir-se, viatjar, comprar-se les darreres novetats tecnològiques… En definitiva, en viure el moment sense reparar en la necessitat d’estalviar per a un futur. Però, contràriament a aquests estereotips tan estesos, alguns estudis recents demostren que un 62,8% d’aquests joves considera que és important estalviar per a la seva jubilació. 

De fet, la majoria creu que la seva pensió pública no serà prou digna quan arribi el moment de retirar-se del mercat laboral. També, són poc optimistes respecte a la sostenibilitat del sistema públic de pensions. Per això, més d’un 36% ja estan començant a estalviar en aquesta línia. Tot i això, en molts casos, afirmen que no aconsegueixen reservar més diners, per manca de recursos econòmics.

Un altre aspecte que els preocupa als millennials és la precarietat del mercat laboral i conseqüentment, les dificultats que tenen per accedir a una feina. Això unit als dubtes sobre la sostenibilitat de les prestacions públiques genera un cert pessimisme. Tan sols el 33% està convençut que gaudirà de benestar econòmic quan es jubili. De fet, bona part d’aquests joves afirma que no pot invertir en plans de pensions o d’estalvi a llarg termini, no perquè no vulguin, sinó perquè viuen literalment al dia.

D’altra banda, també s’ha de tenir en compte que els integrants del col·lectiu millennial  tenen edats molt diferents. Estan aquells que acaben d’iniciar la universitat i encara viuen amb els seus pares; els que acaben d’incorporar-se a la seva primera feina; amb la inseguretat i la remuneració més aviat baixa dels inicis; els que tenen més de 30 anys que han començat a pagar la hipoteca o han tingut el primer fill… Tots es troben sota el mateix paraigües, però estan en realitats molt diverses que, lògicament, queden reflectides en les seves preferències i possibilitats d’economitzar. 

Malgrat les diferències d’edat, comparteixen les mateixes preocupacions que bàsicament són: la compra d’un habitatge, la jubilació, l’emancipació, el naixement del primer fill/a i pagar els estudis. Com es pot veure, tenen la mirada posada en el futur i són conscients que s’hauran de preparar per afrontar-lo. 

Per tot plegat, no sorprèn que aquests joves siguin escèptics amb l’estat del benestar i amb les empreses; doncs creuen que no satisfaran les seves expectatives. Ara bé, davant les carències, es caracteritzen per ser emprenedors. És a dir, acostumen a posar en marxa els seus propis projectes, start-ups o no dubten en canviar de feina per aconseguir millors condicions laborals…

Els millennials també estan convençuts que les seves decisions financeres i laborals determinaran la seva qualitat de vida quan es jubilin. De fet, els joves cada vegada  es mostren més preocupats pels recursos amb què comptaran quan siguin grans i com hem comentat, saben que necessitaran uns ingressos per complementar les pensions públiques. En aquest sentit, els plans de pensions privats, les assegurances de vida-estalvi i els plans individuals d’estalvi sistemàtic (PIAS) són les seves opcions preferides.

Quant al gènere, són pràcticament igual d’estalviadors els nois que les noies. Segons alguns estudis recents, la contractació de productes es reparteix pràcticament a parts iguals entre ambdós sexes. Tant ells com elles aposten per les mateixes alternatives d’estalvi, dins les múltiples opcions que ofereix el sector assegurador.

En definitiva, es tracta d’una generació molt preparada, amb estudis superiors, ganes de superar-se, de ser creatius, originals… Que si cal, no tenen por a sortir de la seva zona de confort, de crear una empresa a un altre país… I als quals lògicament, els preocupa estalviar de cara al seu futur. Tot i que com hem esmentat anteriorment, no sempre ho poden fer amb la freqüència que voldrien. 

Si ets jove i et preocupen les teves finances, a Cobertis et podem assessorar sobre les millors opcions d’estalvi per a la teva jubilació. Informa’t amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *