Els principals avantatges d’una assegurança de salut pels autònoms

Blog > Empreses > Els principals avantatges d’una assegurança de salut pels autònoms

La manca de temps dels treballadors autònoms i el col·lapse de la sanitat pública són dos dels principals motius, perquè aquests professionals decideixin contractar una assegurança de salut per protegir-se ells mateixos, la seva família i el seu negoci.

Si ets autònom, segurament alguna vegada hauràs escoltat o dit allò de: “No tinc temps ni per posar-me malalt”. És una circumstància bastant habitual, ja que no només està comprovat que aquests professionals treballen de mitjana més hores que els empleats per compte aliè, sinó que a més sovint ho fan en horaris que dificulten la seva visita al metge. Per tant, ho tenen més complicat per absentar-se de la feina, per això, poques vegades falten per malaltia o incapacitat laboral.

A més, cal afegir el temps que exigeix anar al metge, ja que de vegades cal esperar dies o fins i tot mesos a què ens atenguin, especialment en la Seguretat Social. Per tot això, si treballes pel teu compte, és molt recomanable que contractis una assegurança mèdica. 

Sens dubte, els imprevistos no es poden evitar. Tots ens posem malalts o patim un accident, però en el cas dels autònoms repercuteix directament en els seus ingressos. Disposar d’una assegurança mèdica els garanteix una indemnització en cas de baixa laboral per compensar les possibles pèrdues d’ingressos. Però, a banda de cobertures econòmiques, aquestes pòlisses també els permet gaudir dels següents avantatges:

  • Major agilitat i rapidesa en l’atenció del metge i en les proves o en els processos hospitalaris i quirúrgics. Es redueix els temps d’espera per a tot tipus de serveis mèdics. A més, també tindràs l’opció de ser atès directament a l’especialista sense passar pel metge de capçalera.
  • Professionals mèdics a la teva completa disposició. Comptaràs amb els millors especialistes, d’entre un ampli quadre mèdic, i tindràs accés als centres mèdics de la més alta qualitat.
  • Habitacions individuals en cas d’hospitalització.
  • Atenció telefònica i online les 24 hores del dia. Per resoldre qualsevol dels teus dubtes o de la teva família relacionats amb qüestions de salut.
  • Orientació mèdica i accés a tractaments innovadors i noves tècniques sanitàries.
  • Avantatges fiscals, ens referim a la deducció d’IRPF fins a 500 € anuals per persona.

En resum, pel que fa a les prestacions més comunes de l’assegurança de salut per a autònoms cal destacar: els amplis quadres de metges concertats amb excel·lents professionals de la salut que cobreixen totes les especialitats mèdiques; els serveis d’urgència molt menys massificats que els de la sanitat pública i el servei de diagnòstic amb mitjans sanitaris molt avançats. En aquest sentit, cal afegir que les proves i diagnòstics de la sanitat privada es realitzen en una mitjana de 8 dies, mentre que a la sanitat pública, se sol esperar uns 47 dies.

Aquests tipus de pòlisses també acostumen a incloure hospitalització i assistència dental amb serveis bàsics d’atenció bucal i preus especials pels serveis més avançats. Altres cobertures destacades són la territorial nacional i la internacional. La primera garanteix la seguretat de rebre el servei, estiguis on estiguis, així com la possibilitat de ser atès a centres més avançats d’altres províncies. Quant a la prestació internacional, cal dir que si has de viatjar, podràs comptar amb cobertura a altres països sense cost addicional.

Finalment, si estàs a punt de contractar una assegurança de salut, també és important que tinguis en compte aspectes relacionats amb els copagaments – les petites quantitats que s’abonen per cada servei mèdic utilitzat-, les franquícies – l’assegurat assumeix part del cost de l’assistència sanitària i a canvi rep un descompte en el cost mensual de la pòlissa-, les exclusions i mancances, entre altres aspectes. Si vols ampliar la informació sobre aquest producte, contacte amb nosaltres. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *