Els robatoris i el trencament de vidres són els incidents més habituals al sector de l’hostaleria. Com respon l’assegurança?

Blog > Empreses > Els robatoris i el trencament de vidres són els incidents més habituals al sector de l’hostaleria. Com respon l’assegurança?

El sector de l’hostaleria és un dels principals motors de l’economia espanyola, suposa una mica més del 7% del PIB i dóna feina a més d’un milió i mig de persones. Malgrat que a Espanya més de 376.098 d’aquests establiments estan coberts amb algun tipus de pòlissa, encara hi ha riscos que poden suposar el tancament de bars, restaurants i cafeteries quan pateixin un sinistre greu.

Però, quins són els principals perills que afecten aquests negocis? En aquest sector, la sinistralitat lleu és relativament elevada i amb freqüència es produeixen incidències que generen parts a l’assegurança.

Un dels desperfectes més comuns són els provocats per l’aigua, que representen una quarta part de les incidències en aquests establiments. El segueixen els robatoris i el trencament de vidres, amb un percentatge del 20% cadascun. També són importants els danys ocasionats per fenòmens atmosfèrics, que representen el 10% de les trucades a l’assegurança. També, hi ha sinistres que tenen una freqüència menor, encara que les conseqüències poden ser devastadores per a qualsevol negoci, com ocorre en el cas dels incendis.

Enfront aquestes casuístiques ser previsors i comptar amb una assegurança multirisc de comerç, ens permetrà prevenir els incidents més freqüents que poden afectar-nos. Per això, les cobertures més comunes d’aquest tipus de pòlisses ens protegiran de danys tan habituals com:

  • Aigua al local. Els desperfectes causats per l’aigua representen un 26% dels sinistres que afecten el sector de l’hostaleria. L’aigua pot danyar la pintura del local, afectar la maquinària i fer malbé els productes emmagatzemats a l’establiment. Això, sense comptar amb les conseqüències que pot tenir una fuita, que en alguns casos pot ser motiu de tancament del local.

Les assegurances de comerç, sobretot aquelles que estan especialment concebudes per a aquest tipus de negocis, ofereixen prestacions enfront d’aquests sinistres que van des de la cobertura de la reparació per professionals de la fontaneria, fins a la cobertura dels danys estètics provocats a les estances del local.

  • Trencament de vidres. El trencament de vidres és un dels sinistres que més pateixen els restaurants, bars i cafeteries. És una incidència bastant preocupant per a l’empresari, perquè deixa completament desprotegit el local i exposat a la intempèrie. A més, els vidres trencats al carrer suposen un seriós perill per als vianants.

En aquest sentit, és recomanable contractar la cobertura més àmplia. És a dir, és preferible escollir la pòlissa que, a més de cobrir els danys que afectin els vidres de finestres, portes i aparadors; també inclogui altres elements importants, en cas de trencament de vitroceràmiques i vidres dels forns; miralls; vidres retolats amb vinils i dissenys artístics; vitrines expositores d’aliments i sanitaris.

  • Robatoris. Els robatoris constitueixen un dels problemes que més preocupa els hostalers, sobretot, quan l’establiment disposa de màquines de joc i les màquines expenedores, que atrauen encara més als lladres.

En general, les assegurances per a bars i restaurants ofereixen una cobertura àmplia davant el risc de robatoris, tot i que molts empresaris es conformen amb la protecció bàsica d’aquestes pòlisses. Ara bé, sempre és recomanable contractar la cobertura de robatori ampliada, perquè l’assegurança cobreixi situacions com el robatori d’efectiu o, fins i tot, l’atracament a l’establiment.

  • Incendis. Els incendis en aquests locals acostumen a ser poc freqüents; però si ocorren, provoquen destrosses de dimensions considerables. De fet, existeixen casos d’establiments que no han sobreviscut als danys causats pel foc. La principal raó és que quan es produeix un incendi, no només es crema el local i tot el que hi hagi a dins; sinó que també, es paralitza completament el negoci. Per tant, es perden els ingressos que genera l’activitat i a més, és possible que ocasioni desperfectes als veïns, dels quals, haurà de respondre l’empresari.

Així doncs, és fonamental comptar amb una adequada cobertura d’incendis en l’assegurança de comerç, que ens protegeixi dels efectes del foc generat per diverses causes com: la sobretensió a la xarxa elèctrica; els olis i greixos sobreescalfats; incendis d’origen extern, entre altres.

Finalment, cal afegir que els negocis d’hostaleria, també han de protegir-se davant les obligacions derivades de reclamacions per danys ocasionats a tercers en el desenvolupament de la seva activitat professional. En aquest sentit, les assegurances de Responsabilitat Civil esdevenen essencials.

En el cas de restaurants, bars i cafeteries, aquesta pòlissa ofereix cobertura enfront de les reclamacions que es puguin produir per part dels treballadors -cambrers, cuiners, ajudants-, en cas de patir un accident laboral per cremades, talls, fractures, entre altres. També, es donaria resposta davant les queixes dels clients per intoxicacions; caigudes o danys produïts les instal·lacions del local.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *