El teu propòsit d’any nou és estalviar? T’expliquem com fer-ho

Blog > Particulars > El teu propòsit d’any nou és estalviar? T’expliquem com fer-ho

Quan comencem un nou any, ens marquem tota una sèrie de fites i propòsits a assolir. Estalviar acostuma a ser un d’ells i aquest 2021, encara amb més raó, tenint en compte que la pandèmia també ha afectat, de forma contundent, a l’economia de les persones.

Així doncs, si enguany et proposes millorar les teves finances personals, et facilitem tota una sèrie de consells perquè ho puguis aconseguir, sense gaire esforç:

Planifica les teves despeses

El més recomanable és que intentis fixar una determinada quantitat per a les compres setmanals. Crear categories de despeses, et podrà ser de gran utilitat per portar un control més exhaustiu. Per exemple, controlar el que gastes en despeses essencials com: habitatge, llum i alimentació; en oci (sortir a menjar fora, comprar roba, contractar el Netflix…); cultura (anar al cinema, al teatre, fer un curs online…) i en extres o despeses imprevistes. Si et costa portar el seguiment de tot, et recordem que avui dia, hi ha aplicacions mòbils senzilles i gratuïtes que et pots descarregar al teu smartphone i et faciliten la gestió de les despeses domèstiques, classificant-les per a un millor control.

Redueix els consums energètics

Al gener, acostumen a produir-se pujades en determinats serveis com la llum i el gas. Per tant, és important que siguis més curós i no deixis els llums encesos; facis una rentadora amb el tambor ple en lloc de mig buit; no utilitzis en excés l’assecadora; utilitzis el rentaplats només quan sigui necessari; recorda tancar sempre la nevera; planxa tota la roba d’una sola vegada; fes servir, en la mesura del possible, el microones en lloc del forn, etc.

També és important, no deixar endollats els electrodomèstics i vigilar que no es quedin en ‘mode standby’ quan no es fan servir. Encara que no ho sembli, si romanen endollats segueixen consumint electricitat. També, es poden instal·lar bombetes LED de baix consum, ajustar la potència que tens contractada i optar per canviar els electrodomèstics principals per models més eficients.

Anar a comprar sempre amb la llista a la mà

Potser creus que no cal, però és bàsic per detallar allò que realment necessites i evitar les compres per impuls. A més, també et permetrà millorar la previsió de quan cuinaràs tot el que has comprat. Un cop al supermercat, hi ha moltes petites accions que pots dur a terme per reduir la compra d’aliments, com anar directament a buscar el que necessites i evitar donar voltes per l’establiment, per evitar comprar altres productes que en realitat són prescindibles. Recorda, també, dur-te les bosses de casa i comprovar el tiquet per detectar possibles equivocacions.

Fidelitzar-se, una estratègia útil

Per estalviar en les teves compres habituals, pots triar entre anar de botiga en botiga per trobar les millors ofertes –però, òbviament, no sempre tenim temps-, o bé optar per fidelitzar-te, en algun dels comerços on habitualment vas, per gaudir d’importants descomptes. A més, les targetes de fidelització són gratuïtes i et permetran beneficiar-te de descomptes i ofertes.

Assegurances per a la teva estabilitat econòmica

D’entrada, pots pensar que contractar una assegurança està contradit amb l’estalvi. Però, al contrari, disposar d’una pòlissa és estalviar perquè assegurar-se és convertir una despesa variable, és a dir, allò que hauràs de pagar si tens un contratemps, en un cost fix, que és el preu de la teva pòlissa. Per tant, encara que en un any no et passi res, val la pena, perquè -tot i que esperem que no succeeixi-, a la mínima que tinguis un sinistre amb el cotxe o a casa la teva butxaca es pot ressentir i molt. En aquest sentit, aquests productes es converteixen en eines molt útils a l’hora d’estabilitzar el teu pressupost i de protegir-lo davant d’imprevistos.

D’altra banda, si estàs pensant a estalviar de cara a la teva jubilació, un dels instruments que et pot ajudar a assolir-lo amb garanties és l’assegurança de vida. En aquest sentit, a Cobertis disposem d’una àmplia gamma de productes d’estalvi. Si vols conèixer-los en detall, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem!

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *