L’assegurança de salut cobreix l’atenció psicològica?

Blog > Particulars > L’assegurança de salut cobreix l’atenció psicològica?

Parlar de salut mental continua sent, avui dia, un tabú per a moltes persones, però la veritat és que és un tema que no hem de deixar de banda. Segons l’OMS, gairebé mil milions de persones –entre elles un 14% dels adolescents de tot el món– estaven afectades per un problema mental.

A Espanya, el nombre de suïcidis continua creixent i el 2022 se’n van registrar 4.097, un 2,3 més que l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Sense aprofundir gaire més en les dades, creiem que queda clar que la cura de la salut mental és més que urgent. Malauradament, encara que el sistema de sanitat públic cobreix (en alguns casos) l’atenció psicològica, les llargues llistes d’espera fan que, en general, acudir al psicòleg es faci de manera privada.

Per això avui volem parlar-vos de les assegurances de salut en relació a la salut mental. Cobreixen les pòlisses de salut els serveis psicològics i psiquiàtrics? Puc escollir psicòleg amb la meva assegurança mèdica?

Són preguntes difícils de resoldre, perquè dependrà de cada pòlissa i de cada companyia.

Encara que en general l’atenció mèdica psicològica està coberta per la majoria de les assegurances de salut, l’extensió de la cobertura i les especificacions poden variar:

  • Algunes pòlisses poden tenir limitacions quant a la quantitat de sessions de teràpia.
  • També poden variar els tipus de teràpia que cobreixen.
  • Algunes assegurances de salut compten amb centres concertats al seu quadre mèdic i altres ofereixen la possibilitat de psicòlegs privats.
  • També és comú que els plans dassegurança requereixin autorització prèvia per accedir a latenció de salut mental.

Per tant, des de Cobertis us recomanem que reviseu els detalls de la vostra assegurança de salut per tenir clara quina és la cobertura que us ofereixen per a l’atenció psicològica i de salut mental. Si no ho teniu clar, el vostre gestor personal de Cobertis us assessorarà.

I si encara no compteu amb una assegurança mèdica, us recomanem llegir els següents articles, on us parlàvem dels beneficis de tenir una pòlissa de salut.

Fins a final d’any, podeu contractar-los amb les millors condicions per protegir la vostra família i aportar-vos tranquil·litat.

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *