Protegeix el patrimoni de la teva empresa amb l’assegurança de Responsabilitat Civil per a directius

Blog > Empreses > Protegeix el patrimoni de la teva empresa amb l’assegurança de Responsabilitat Civil per a directius

En l’exercici de les seves funcions els directius, administradors o consellers d’una empresa es poden trobar en situacions que poden suposar un risc important. Com per exemple: prendre una decisió equivocada o incorrecta; la manca d’adequació a una determinada llei; una política de legislació interna no equitativa; problemes derivats de l’aprovació dels comptes anuals… Per aquest motiu, esdevé fonamental que els responsables d’una companyia disposin d’una assegurança de Responsabilitat Civil per a Administradors i Directius (D&O), ja que cobreix les possibles reclamacions de tercers -proveïdors, creditors, treballadors, accionistes-, derivades de certes decisions empresarials.

En més d’una ocasió, els caps d’una empresa es veuen obligats a prendre decisions que poden afectar el patrimoni d’altres. En una societat canviant i amb una legislació complexa com la nostra no són estranyes les reclamacions per negligència en la gestió, per falta de supervisió, per equivocacions, estafa, incompliment de contractes, pèrdues per a accionistes, danys a empleats, mobbing laboral, etc.

Per tant, els directius es poden trobar en la tessitura d’haver d’afrontar demandes contra la seva persona que poden posar en perill el seu patrimoni personal o fins i tot, la viabilitat del negoci que dirigeixen. Una assegurança de RC per a D&O (pel seu nom en anglès, directors & officers) protegeix al responsable, al seu patrimoni i a la societat enfront possibles demandes de tercers, oferint-los la tranquil·litat que necessiten per exercir el seu càrrec.

Una pòlissa necessària per a grans, mitjanes i petites empreses

Així doncs, aquesta pòlissa protegeix el patrimoni personal de l’empresari i de la pròpia companyia. A més, és recomanable no només per a les grans corporacions, sinó també per a les pimes. Cal recordar que un negoci familiar també pot ser el blanc d’una reclamació per assumptes d’hereus, assetjament laboral, acomiadaments, discriminació, entre altres. 

Pel que fa a les cobertures més destacades d’aquest tipus d’assegurança, cal dir que cobreixen despeses de consultoria externa, de defensa jurídica, pagament d’indemnitzacions, constitució de finances, etc. A més, des del principi s’abonen les despeses de defensa, que a vegades són molt elevades. 

Per tot plegat, qualsevol administrador d’una empresa hauria de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil per a directius. Aquestes pòlisses tenen la finalitat de respondre econòmicament pels perjudicis que poden causar durant l’exercici del seu càrrec i als quals la llei els obliga a respondre fins i tot amb el seu propi patrimoni personal.

En definitiva, si portes les regnes d’un negoci és imprescindible comptar amb una assegurança de responsabilitat civil D&O, perquè protegeixis el teu patrimoni i el de la teva empresa davant de qualsevol reclamació. Si estàs interessat en aquest tipus de pòlisses; posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem perquè triïs la més adequada en funció de les característiques de la teva companyia. 

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *