Protegeix el patrimoni de la teva empresa amb l’assegurança de Responsabilitat Civil per a directius

Blog > Empreses > Protegeix el patrimoni de la teva empresa amb l’assegurança de Responsabilitat Civil per a directius

En l’exercici de les seves funcions els directius, administradors o consellers d’una empresa es poden trobar en situacions que poden suposar un risc important. Com per exemple: prendre una decisió equivocada o incorrecta; la manca d’adequació a una determinada llei; una política de legislació interna no equitativa; problemes derivats de l’aprovació dels comptes anuals… Per aquest motiu, esdevé fonamental que els responsables d’una companyia disposin d’una assegurança de Responsabilitat Civil per a Administradors i Directius (D&O), ja que cobreix les possibles reclamacions de tercers -proveïdors, creditors, treballadors, accionistes-, derivades de certes decisions empresarials.

En més d’una ocasió, els caps d’una empresa es veuen obligats a prendre decisions que poden afectar el patrimoni d’altres. En una societat canviant i amb una legislació complexa com la nostra no són estranyes les reclamacions per negligència en la gestió, per falta de supervisió, per equivocacions, estafa, incompliment de contractes, pèrdues per a accionistes, danys a empleats, mobbing laboral, etc.

Per tant, els directius es poden trobar en la tessitura d’haver d’afrontar demandes contra la seva persona que poden posar en perill el seu patrimoni personal o fins i tot, la viabilitat del negoci que dirigeixen. Una assegurança de RC per a D&O (pel seu nom en anglès, directors & officers) protegeix al responsable, al seu patrimoni i a la societat enfront possibles demandes de tercers, oferint-los la tranquil·litat que necessiten per exercir el seu càrrec.

Una pòlissa necessària per a grans, mitjanes i petites empreses

Així doncs, aquesta pòlissa protegeix el patrimoni personal de l’empresari i de la pròpia companyia. A més, és recomanable no només per a les grans corporacions, sinó també per a les pimes. Cal recordar que un negoci familiar també pot ser el blanc d’una reclamació per assumptes d’hereus, assetjament laboral, acomiadaments, discriminació, entre altres. 

Pel que fa a les cobertures més destacades d’aquest tipus d’assegurança, cal dir que cobreixen despeses de consultoria externa, de defensa jurídica, pagament d’indemnitzacions, constitució de finances, etc. A més, des del principi s’abonen les despeses de defensa, que a vegades són molt elevades. 

Per tot plegat, qualsevol administrador d’una empresa hauria de comptar amb una assegurança de responsabilitat civil per a directius. Aquestes pòlisses tenen la finalitat de respondre econòmicament pels perjudicis que poden causar durant l’exercici del seu càrrec i als quals la llei els obliga a respondre fins i tot amb el seu propi patrimoni personal.

En definitiva, si portes les regnes d’un negoci és imprescindible comptar amb una assegurança de responsabilitat civil D&O, perquè protegeixis el teu patrimoni i el de la teva empresa davant de qualsevol reclamació. Si estàs interessat en aquest tipus de pòlisses; posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem perquè triïs la més adequada en funció de les característiques de la teva companyia. 

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *