Tanques a l’agost? Protegeix la teva empresa amb una assegurança multirisc  

Blog > Empreses > Tanques a l’agost? Protegeix la teva empresa amb una assegurança multirisc  

Moltes empreses tanquen unes setmanes per agafar vacances entre els mesos de juliol i agost. Però, què passaria si mentre no hi som es produeix un incendi al nostre local, un robatori o un trencament de vidres de l’aparador? Tot es complicaria molt més. Per això, és del tot imprescindible que abans de començar a gaudir dels teus merescuts dies de descans, protegeixis el teu negoci amb una assegurança multirisc. 

Malauradament, sigui l’època de l’any que sigui, els riscos continuen existint. A l’hora de salvaguardar la teva pime dels mateixos, pots optar per contractar una assegurança per a cadascun d’ells, fet que suposaria uns costos molt elevats, o bé optar per una pòlissa multirisc que unifica els possibles sinistres en un únic contracte, per donar-te cobertura davant de qualsevol contratemps. 

Així doncs, si ets autònom o tens una petita empresa, una assegurança d’aquestes característiques t’interessa i molt. D’entrada cal destacar que inclouen cobertures comunes que protegiran la teva empresa davant els riscos més freqüents (un incendi o una inundació, entre molts altres) que es produeixen en un establiment. I de l’altra, també compten amb garanties específiques relacionades amb un tipus de negoci concret o amb les característiques pròpies de l’activitat que realitzes. 

Àmplies cobertures davant de qualsevol imprevist 

Principalment, aquestes pòlisses cobreixen els possibles danys experimentats en el continent (local comercial en si mateix) i en el contingut de les instal·lacions de l’empresa (tot el que s’emmagatzema al seu interior. Des de la maquinària, l’estoc del magatzem o les eines d’ús diari, etc.). Però, sent una mica més concrets, podem afirmar que les seves cobertures es poden resumir en: 

  • Furts, robatoris i qualsevol altra acció que tingui una repercussió negativa en el compte de l’empresa. Aquestes accions delictives poden ser realitzades per un empleat o per un tercer i, tot i això, estarien cobertes. 
  • Danys imprevistos ocasionats per tercers. En el cas, per exemple, d’actes vandàlics que suposin el trencament dels vidres dels aparadors o de les càmeres de seguretat instal·lades a l’exterior de l’establiment o que cremin un vehicle de la teva empresa, entre altres supòsits, la teva assegurança multirisc et cobriria. 
  • Desperfectes en mercaderies durant el seu trasllat i emmagatzematge. Aquesta cobertura fa referència a danys generats en els productes a vendre a conseqüència de negligències en el transport, o de problemes imprevistos quan ja són al magatzem. Per exemple, una gotera pot acabar deteriorant irreversiblement aquests articles. 
  • Reparacions. En el cas que es faci malbé la maquinària o equipament que fas servir, el més habitual és que l’assegurança t’inclogui un servei d’assistència durant les 24 hores. 
  • Fallades elèctriques. El subministrament elèctric no és responsabilitat del teu negoci. Però pot ocasionar greus danys en els equips electrònics. A vegades, es produeix aquest tipus d’incident quan hi ha una pujada inesperada de tensió a la xarxa. 
  • Defensa jurídica. Actualment amb tants canvis de lleis i normatives, les reclamacions estan a l’ordre del dia. En aquest sentit, és posible que rebis una demanda d’un tercer o que hagis de fer front a un procés judicial, perquè un dels teus empleats ha patit una lesió a les teves instal·lacions o per altres motius. En aquests supòsits, la teva assegurança multirisc també t’ajudaria, proporcionant-te un advocat i l’assessorament que necessitis. 

La Responsabilitat Civil, també inclosa entre les cobertures de la pòlissa multirisc 

En el cas de disposar d’una assegurança multirisc també podràs incloure a la mateixa la cobertura de Responsabilitat Civil de les empreses. La qual, bàsicament, consisteix en  el pagament d’indemnitzacions a tercers fins a una determinada quantitat, pactada en el contracte de la pòlissa. Aquesta quantia està destinada a reparar danys personals o materials que hagis generat a conseqüència de l’exercici de la teva activitat professional. També abasta els perjudicis econòmics derivats dels mateixos. 

Avantatges de les assegurances multirisc per als negocis 

Tot i que no és obligatori contractar aquest tipus de pòlisses, sí que és del tot recomanable, doncs t’ofereix una dosi extra de protecció davant d’imprevistos. Només has de pensar en com un incendi o una inundació poden perjudicar els comptes de la teva companyia. De fet, és molt probable que si no disposes d’una assegurança que cobreixi les despeses i reparacions, la continuïtat del teu negoci es pugui veure seriosament compromesa. I més, tenint en compte les pèrdues econòmiques que han patit la majoria d’empreses, amb motiu de les mesures de contenció de la pandèmia. 

A Cobertis som conscients que el nostre teixit empresarial i industrial està exposat contínuament a tota una sèrie d’imprevistos. Per això, t’oferim l’assegurança multirisc més completa, perquè els contratemps en què incorre la teva empresa siguin els mínims. Es tracta d’un producte senzill de contractar, que ofereix una àmplia cobertura i et permet decidir quins riscos vols garantir. Informa’t amb nosaltres! 

Cobertis
The author: Cobertis
No comments to read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *