És possible alimentar-se de forma saludable en vacances? 

Blog > Particulars > És possible alimentar-se de forma saludable en vacances? 

Les vacances són sinònim de desconnexió, excursions, viatges, diversió… Però, t’has parat a pensar en la teva alimentació? Sens dubte, durant aquests dies la majoria deixem una mica de banda la dieta. És a dir, acostumem a dinar i sopar més de restaurant; ens ve de gust anar a una terrassa i assaborir unes bones tapes o aperitius; donar una volta i demanar-nos un gelat o un batut… És normal, és estiu i volem donar-nos algun capritx. 

Ara bé, si vols evitar que aquests canvis en la rutina dels teus hàbits alimentaris et passin factura, en forma d’uns quilos de més, et donem alguns consells perquè gaudeixis dels àpats d’estiu sense fer massa excessos.

Un estiu ben equilibrat

Amb aquests petits consells, podràs mantenir-te en forma i tornar de vacances en el teu pes. A més, sense fer grans sacrificis… Pren nota:

  • Planifica els àpats amb anticipació. La planificació és la clau d’una alimentació saludable. Si organitzes el menú setmanal i assegures la compra d’aliments frescos, fruita seca, cereals de gra sencer i proteïnes de gran valor, resultarà molt menys probable que s’acabin cuinant plats poc saludables, perquè no tenim gaire cosa a la nevera i anem amb presses.
  • Consumeix fruites i verdures de temporada. A l’estiu, pots trobar una gran varietat d’aquests aliments, que a més d’hidratar-nos, aportar-nos vitamines, aigua i sals minerals, són molt baixos en calories. Per tant, si has dinat massa; doncs a la nit, una bona opció podria ser preparar-te una amanida de fruita o unes verduretes a la brasa, per compensar una mica.
  • Evita l’excés de dolços. A l’estiu són moltes les temptacions: gelats, granissats, batuts… O si anem a una fira o festa major d’un poble -que són molt habituals en aquesta època-, trobarem cotons de sucre, crispetes, llaminadures… Hem d’evitar abusar-ne; doncs, ens aporten elevades quantitats de sucres refinats i de greixos poc saludables, prescindibles en la dieta de nens i adults. 
  • La importància d’una bona hidratació. És un aspecte fonamental, especialment a tenir en compte amb les elevades temperatures de l’estiu. Per això, et recomanem que sempre surtis amb una ampolla d’aigua o de suc de fruita natural, perquè puguis mantenir-te hidratat durant el dia. Això farà que et sentis molt millor, t’ajudarà a refrescar-te i a evitar la fatiga.
  • Activa’t. Passejades, excursions, anar en bici, una mica de running…, aprofita les vacances per moure’t i fer exercici. Els beneficis de l’esport per al nostre cos i ment són més que coneguts: ajuda a mantenir-nos al nostre pes, augmenta el to i la força muscular, millora la flexibilitat i mobilitat de les articulacions, la resistència física, regula la pressió arterial, incrementa o manté la densitat òssia i un llarg etcètera. No cal fer grans maratons, simplement amb caminar una hora, pujar i baixar escales…, o per exemple, mentre estàs esperant un vol, en comptes d’estar tota l’estona assegut, pots aprofitar per veure botigues i passejar una mica per la terminal. Són petites coses que ens ajuden. 

En definitiva, si tens en compte aquestes recomanacions, la teva salut t’ho agrairà. Aprofita les teves vacances, diverteix-te i cuida’t. 

Des de Cobertis, us desitgem a tots i totes un molt bon estiu!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *