Espanya és el país europeu amb més robatoris d’identitat

Blog > Particulars > Espanya és el país europeu amb més robatoris d’identitat

No és poc freqüent que els ciberdelinqüents suplantin la identitat tant de persones com d’empreses per obtenir dades de tercers forma fraudulenta o per estafar en el nostre nom. Els atacs a la identitat digital s’estan convertint en un problema important, fins al punt que l’Enquesta Semana del Seguro 2018 afirma que 9 de cada 10 persones estan preocupades pel robatori d’identitat.

Si a això hi afegim que el 77% dels enquestats admet no tenir els coneixements ni les eines per reduir aquest risc, tenim una combinació fatal: la vulnerabilitat davant el ciberrisc, que afecta amb especial incidència les pimes.

A més, cal tenir en compte que no és fàcil detectar a temps l’ús il·lícit de la nostra identitat i quan ho fem ja és massa tard. De fet, un 89% reconeix desconèixer si ha estat víctima d’un ciberatac. El cert, però, és que l’Estat espanyol és el país de la UE amb més víctimes de robatori d’indentitat, segons les xifres d’Eurostat.

I el pitjor és que un cop detectat, no sabem com reaccionar-hi. Gairebé 8 de cada 10 enquestats no sap a qui ha de dirigir-se ni quins tràmits ha de fer en cas de ser-ne víctima. Segons el baròmetre del CIS, un 53,8% de les persones que van admetre haver rebut en el darrer any un SMS o un correu electrònic fraudulent per adquirir informació confidencial no va emprendre cap mesura al respecte.

“El departament Cyber de Cobertis, amb una trentena d’experts, ofereix assessorament i una àmplia gamma de cobertures per a aquest tipus d’atacs, que causen a les empreses de totes les mides grans perjudicis econòmics i de reputació. Gestionem els incidents i la resposta adequada i oferim les garanties més completes per la pèrdua de beneficis en cas d’interrupció de l’activitat, suplantació d’identitat, extorsió cibernètica i reclamacions per danys a tercers, entre d’altres casolístiques”, explica Oriol Mayordomo, soci director de Cobertis i responsable de l’àrea d’innovació.

Si vols protegir la teva empresa, informa-te’n a www.cobertis.com o contacta amb nosaltres!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *