Aquest Nadal retroba’t amb la teva família de manera segura

Blog > Particulars > Aquest Nadal retroba’t amb la teva família de manera segura

S’acosta Nadal, un temps que volem passar amb familiars i amics, i amb més raó després dels durs mesos que hem passat. Però per a molts aquests retrobaments encara són més anhelats, ja que l’any passat no es van poder ajuntar a causa de les restriccions que hi va haver a tot el país per la pandèmia, i aquestes festes pretenen posar-hi fi.

Per aquesta raó, aquestes properes setmanes s’esperen milers de desplaçaments amb avió, tren, autocar i cotxe amb l’única finalitat de poder seure a taula amb la família. Però encara estem en un moment delicat i l’odiat virus encara continua amenaçant els retrobaments nadalencs.

En aquesta ocasió el culpable és la nova variant Omnicron que aguaita tota Europa des del novembre passat i que està deixant centenars de contagis i un alt percentatge d’ingressats a hospitals, que ja es preparen per a la nova onada.

Encara amb aquest escenari sanitari, són molts els que preparen el seu equipatge per retrobar-se amb els seus éssers estimats en aquestes dates, però és important fer-ho amb precaució, sent conscients que encara no s’ha tornat a la normalitat, i de la importància de portar a les mesures recomanades durant els desplaçaments:

  • Ús de mascareta. És obligatòria durant tot el trajecte amb avió, autobús i tren, i si decidim compartir el cotxe amb no convivents, reduirem el risc d’exposició i protegirem la resta de viatgers.
  • Ús del gel hidroalcòlic. Tant a l’avió com al tren i l’autocar solen donar als viatgers un kit amb aquest producte per tal d’higienitzar el màxim possible el principal focus de contagis, les mans.
  • No menjar ni beure durant el trajecte. Tant en trens com en avions, des de la pandèmia es va cancel·lar el servei de cafeteria, per la qual cosa només és recomanable fer-ne l’excepció en cas de màxima necessitat. I en el cas de viatjar amb cotxe amb convivents es pot fer excepció sempre que les circumstàncies siguin segures.
  • Parades recomanades. En el cas que triem el cotxe com a mitjà transport per viatjar aquest nadal, és important que parem tantes vegades com calguin, especialment si el conductor nota cansament o somnolència, cosa que evitarà la pèrdua de reflexos i futurs accidents.
  • Viatjar amb prou temps. Tant si hem triat el tren com l’autocar o l’avió per a les nostres vacances, cal anar a les estacions o aeroports amb prou temps per poder fer tots els tràmits amb temps. Hem de comptar que aquests dies són especialment problemàtics per la quantitat de gent que es desplaça, per la qual cosa els embussos i els taps en determinats punts són habituals.
  • Ventilació. En cas que realitzem el nostre viatge en un cotxe compartit o autobús és recomanable fer el trajecte amb una finestra baixada, així millorarem la ventilació i reduirem la probabilitat de contagi.
  • Assegurança de viatge. Amb l’arribada de la pandèmia s’han triplicat la contractació d’assegurances de viatge a causa de la inestabilitat sanitària i de les diferents restriccions dutes a terme per països i comunitats. En aquestes festes també és recomanable comptar amb un, que ens garanteixi que podrem realitzar el nostre trajecte amb seguretat, ia més ara compten amb cobertures especials de cancel·lació per coronavirus, tant per si ens contagiem abans o durant el nostre viatge, com si no es pugui fer per tancament de fronteres o augment de restriccions.

En definitiva, si viatjaràs aquest Nadal el millor és preguntar a un professional que t’assessori, a Cobertis estem a la teva disposició perquè puguis retrobar-te amb els teus de la manera més segura.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *