Estalviar en època de rebaixes és possible

Blog > Particulars > Estalviar en època de rebaixes és possible

Després del Nadal arriba la temuda costa de gener en què toca estrènyer-nos el cinturó després de despeses, moltes vegades excessives, de les festes. Però també és el moment de les rebaixes, una època per adquirir aquests capricis que en altres moments costen més, però que ara ens podem permetre. El passat any la despesa mitjana per consumidor durant les rebaixes de Nadal va ser de 326€, segons indica l’Observatori Cetelem.

Però cal no oblidar que l’important és no sobrepassar un límit en què acabem perjudicats, i per això, el millor és seguir una sèrie de consells per tal de no perdre el cap amb les rebaixes i poder recuperar la nostra economia després del Nadal:

Pressupost. Per no gastar per sobre de les nostres possibilitats és recomanable establir un pressupost on estudiarem quant podem gastar en base als nostres estalvis marcats, ingressos i despeses, així com la liquidació de deutes en cas que tinguem. D’aquesta manera, i sempre que ens cenyim a ell, serem capaços d’anar-nos-en de rebaixes i estalviar en ple gener.

Investiga el mercat abans que comencin les rebaixes. Per estalviar, és imprescindible tenir clar el què necessitem, i alhora, fer una cerca a les botigues abans que comencin les rebaixes; així sabrem el preu real, el descompte i on trobar-lo. Moltes vegades les marques posen percentatges més alts de descompte del que realment són, per això, és important l’estudi previ i analitzar si realment ens compensa adquirir-ho en aquell moment.

Revisa què tens i perquè vols un producte abans de comprar-lo. Moltes vegades no som conscients de què tenim a casa, i veiem un producte rebaixat i ens enceguem, però és possible que tinguem alguna cosa semblant i no ho recordem, o fins i tot que en realitat no ens aporti cap valor, per això és important revisar si ja disposem d’una cosa similar i quin és l’ús real que donarem a la nova adquisició, i només comprar-ho en cas que sigui necessari.

Aprofita el moment de més descompte. Els millors descomptes són al final de les rebaixes, els darrers dies es troben els preus més baixos, no obstant això, en aquest moment hi ha menys varietat d’articles. La millor tècnica seria comprar aquelles coses de les que estàs segur al principi, abans que s’esgotin i aprofitar l’últim moment per veure si hi ha alguna cosa que queda que encaixi amb les teves necessitats.

Focalitza. A les botigues solen aprofitar per col·locar els productes de nova temporada estratègicament perquè cridin l’atenció, però si realment volem estalviar és millor que acudim directament a la zona de descomptes i no ens deixem portar pels impulsos.

Compara en línia. Hi ha alguns articles de venda electrònica que poden variar de preu depenent de la plataforma on el compris, potser en alguna trobem promocions especials, descomptes o despeses d’enviament gratuïts, per això és important comparar diverses webs similars abans d’adquirir el producte, triant sempre la més beneficiosa.

El reconeixement. A més del preu, cal fixar-se atentament en la qualitat del producte, en portar ja un temps en exposició pot tenir trencaments, tares o fins i tot comptar amb descomptes especials per aquest motiu, per això, és millor assegurar-se i en cas de trobar algun desperfecte preguntar si disposa de rebaixes per aquesta raó.

Evita aglomeracions. En aquest cas, a més de pel coronavirus, evitar les hores punta i els llocs on més persones acudeixen a comprar, permetrà que puguem trobar més opcions amb descomptes, analitzar si ho hem de comprar amb més deteniment i adquirir productes de més qualitat ja que es podrà veure detalladament més tranquil·lament.

La targeta de crèdit. Hem de ser conscients que disposar d’aquest tipus de pagament en moltes ocasions és perjudicial i va en contra de l’estalvi, fins i tot pot suposar gastar per sobre de les nostres possibilitats i ajornar pagaments en un moment en què no ens ho podem permetre, per això és imprescindible que només es faci servir en casos molt concrets i amb extremada precaució, ja que sinó pot portar-nos a l’endeutament i no aconseguir el nostre propòsit d’estalvi.

A Cobertis, disposem de múltiples opcions per ajudar-te amb l’estalvi, si estàs interessat, no ho dubtis i contacta’ns, aconseguirem la millor solució per millorar la teva economia.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *