Et desplaces en patinet elèctric? No t’oblidis d’assegurar-lo 

Blog > Particulars > Et desplaces en patinet elèctric? No t’oblidis d’assegurar-lo 

En els últims anys, la proliferació dels patinets elèctrics ha canviat de forma considerable la mobilitat a les grans ciutats. Aquest tipus de transport ha crescut, encara més amb la irrupció de la pandèmia, com una alternativa al transport públic. Tal ha estat el ‘boom’ d’aquest tipus de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) que la Dirección General de Tráfico (DGT) s’ha vist obligada a introduir canvis en la normativa per delimitar el seu ús i circulació. 

Arran d’aquesta reforma del codi de circulació en l’àmbit estatal, es van regular aspectes com: el límit de velocitat de 25 km/h, la prohibició de circular per voreres i zones de vianants, l’obligació de portar casc, entre altres. Però, no es va establir com a obligatòria l’assegurança de Responsabilitat Civil (RC). i això, malgrat que els accidents no han parat de créixer en els últims anys. 

La importància de comptar amb una assegurança a tercers 

Ara bé, hi ha un aspecte fonamental que cal recordar: l’absència d’assegurança no eximeix de les responsabilitats legals i econòmiques a tercers. És a dir, si dissortadament atropelleu un vianant o col·lidiu contra un vehicle estacionat i provoqueu lesions corporals o danys materials, tingueu o no assegurança, haureu de respondre pels danys que ocasioneu.  

En aquest sentit, des del sector assegurador s’han fet dues peticions importants: l’obligatorietat de  l’assegurança de tercers per a aquests vehicles i la necessitat d’una normativa nacional més clara i exigent que harmonitzi les diferents ordenances municipals 

Però, tot i definir una norma estatal, els ajuntaments continuen dictant les normes en relació amb els patinets, de manera que poden variar molt d’un municipi a l’altre; generant confusió entre els usuaris. En el cas de Barcelona, el consistori ha aprovat modificar l’ordenança de circulació vigent perquè els conductors d’aquests vehicles estiguin obligats a portar: casc, llums i timbre; i, també, a contractar una assegurança de Responsabilitat Civil. 

L’assegurança de la llar pot cobrir-te en cas d’ocasionar un accident 

No obstant això, a hores d’ara, són pocs els usuaris de patinet que compten amb una assegurança. Per tant, què passaria si es veuen immersos en un accident i provoquen danys a altres persones o a mobiliari urbà? Doncs, en aquest cas, gràcies a la pòlissa multirisc de la llar, quedaria coberta la RC tant de l’assegurat com de la resta dels convivents. 

Però, no totes les pòlisses de la llar inclouen aquesta prestació. En cas de tenir dubtes, el més recomanable és que us poseu en contacte amb professionals com els nostres corredors; podran assessorar-vos i recomanar-vos les solucions més adients per assegurar el vostre patinet 

Sens dubte, els principals beneficis de comptar amb una assegurança són que augmenta la conscienciació sobre els riscos i us dóna una major tranquil·litat, doncs, en cas de patir un accident, les despeses les assumirà la vostra asseguradora. A més, les cobertures de les pòlisses de Responsabilitat Civil poden ser molt àmplies. De fet, a més dels danys a tercers, poden cobrir robatoris, assistència sanitària, assistència mecànica, danys propis o protecció jurídica. 

Com sabem, els accidents succeeixen, no sempre els podem evitar. Per això, és important comptar amb una pòlissa que us doni resposta davant de qualsevol imprevist.  Per tant, abans de pujar a bord del vostre patinet per anar a la feina o a portar els nens a l’escola, us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres 

A Cobertis podrem informar-vos sobre el producte assegurador més adient pel vostre VMP, en funció de les seves característiques i de la freqüència d’ús. Perquè no és el mateix utilitzar-lo cada dia, que una vegada al mes. Els riscos, òbviament varien. Voleu conèixer més detalls? No dubteu en trucar-nos, estarem encantats d’atendre-us!  

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *