Ets autònom i t’ha afectat la DANA? Sol·licita la teva indemnització

Blog > Empreses > Ets autònom i t’ha afectat la DANA? Sol·licita la teva indemnització

La darrera DANA o gota freda ha deixat milers d’afectats, especialment a la Comunitat Valenciana i Múrcia, a més de Madrid, Màlaga i Almeria. A banda dels danys personals, també cal remarcar que s’han produït importants destrosses i desperfectes a molts comerços i petits negocis que malauradament han vist com les riuades s’emportaven l’esforç i el treball de tota una vida. 

Així doncs, si ets autònom i t’has vist afectat pel devastador efecte d’aquest temporal, considerat el pitjor dels últims 140 anys, t’indiquem com pots sol·licitar la teva indemnització.

En primer lloc, hauràs d’adreçar-te al Consorci de Compensació d’Assegurances. Des de fa més de 50 anys, a Espanya comptem amb aquest sistema especial per fer front a les catàstrofes naturals. Aquest organisme cobreix els danys personals i materials a tota aquella persona que tingui contractada una assegurança sempre i quan la pòlissa estigui en vigor en el moment del sinistre. 

Quins danys ocasionats al meu negoci estan coberts?

Doncs, perquè el Consorci cobreixi els danys que ha patit la nostra empresa o negoci, és imprescindible que la nostra pòlissa d’assegurances inclogui la cobertura d’algun dels següents riscos: incendi; robatori; trencament de vidres; danys a maquinària; equips electrònics; ordinadors; o modalitats combinades dels mateixos com, per exemple, les pòlisses conegudes com a multirisc d’oficines, comerços, tallers, indústria, pòlisses pime, etc.

En cas de tractar-se d’una empresa de transports amb flota de vehicles comercials: camions, motos, furgonetes; cal que sàpigues que el Consorci assumeix la totalitat del cost dels danys, tant si el vehicle està assegurat amb una pòlissa a tot risc com si només ho estigués per una pòlissa de responsabilitat civil, les conegudes com d’”assegurança obligatòria” o de “danys a tercers”.

D’altra banda, si el teu negoci s’ha inundat, has de saber que es cobreix si s’ha produït de baix cap dalt i no a la inversa. És a dir, el Consorci et cobrirà si l’aigua entra des del carrer o el clavegueram, per exemple. Si, per contra, la inundació es produeix per filtracions de terrasses o terrats, t’hauries de posar en contacte amb la teva companyia d’assegurances; doncs, en aquest cas seria ella qui hauria d’assumir la indemnització.

Com recuperar les pèrdues per tancament temporal de l’empresa

Altre aspecte important és el fet de recuperar les pèrdues de beneficis, mentre hem hagut de tancar el nostre negoci per fer les obres pertinents i reparar els desperfectes produïts per la DANA. En aquest cas, també puc reclamar al Consorci? Doncs, sí també t’indemnitza per la “pèrdua de beneficis”. Ara bé, cal que aquests conceptes estiguin coberts en la pòlissa d’assegurança contractada, siguin conseqüència d’un dany directe en els béns assegurats i, a més, els béns siguin propietat o estiguin a disposició del propi assegurat. En aquests casos, el Consorci sempre enviarà un perit per valorar els desperfectes.

La magnitud de la DANA ha estat considerable. En xifres, el Consorci ha estimat en 30.000 els assegurats que s’han vist afectats per les riuades. Això eleva el cost de les indemnitzacions a, aproximadament, 203 milions d’euros. Fins al 17 de setembre, l’organisme va rebre 9.152 sol·licituds d’indemnització, de les quals 934 serien de comerços, oficines i establiments no industrials; 189 a indústries; 2.244 a automòbils; i les restants 5.748 a habitatges.

En definitiva, si tens un negoci, pime o comerç i t’has vist afectat per aquest temporal; no esperis més i posa’t en contacte amb el Consorci de Compensació d’Assegurances per donar part del que ha succeït i poder sol·licitar les indemnitzacions que et corresponguin. 

El Consorci ja ha habilitat a la seva web: www.consorseguros.es, un apartat per fer les reclamacions i compta amb el telèfon d’atenció gratuït: 900.222.665.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *