Ets autònom i viatges aquest estiu? Això t’interessa

Blog > Empreses > Ets autònom i viatges aquest estiu? Això t’interessa

En general, els autònoms acostumen a fer pocs dies de vacances. Però, si treballes pel teu compte i aquest any t’has agafat uns dies per viatjar i desconnectar, és millor que ho facis amb una assegurança de cancel·lació de viatges. Aquesta és una cobertura del tot necessària, ja que cobreix les despeses d’anul·lació abans d’emprendre la teva escapada. I més, considerant la situació actual de crisi sanitària generada amb la pandèmia del COVID-19. Però, compte amb les circumstàncies excloses: si et contagies del coronavirus, estaràs cobert per anul·lar el teu viatge però no si prefereixes no anar-hi per pura precaució (consulta amb nosaltres i t’explicarem totes les opcions).

Com ens comenta Antonia Maqueda, gestora de clients de l’oficina de Cobertis a Badalona: “quan et disposes a viatjar no penses en la possibilitat d’haver de cancel·lar les teves vacances, però poden sorgir imprevistos que t’obliguin a fer-ho. La contractació d’aquesta assegurança t’ajudarà a recuperar els costos que puguin produir-se, abans o durant el teu viatge”. 

Quant als tipus d’assegurances, la nostra experta assegura que bàsicament hi ha dues modalitats: “d’una banda, l’assegurança d’anul·lació, la qual t’ofereix una cobertura bàsica com serien les despeses de cancel·lació abans de l’inici del viatge; i de l’altra, l’assegurança amb assistència en viatge i anul·lació. A aquesta tipologia no només s’inclou la cancel·lació, sinó també la cobertura en el viatge de despeses mèdiques, robatori, pèrdua d’equipatges, trasllats i la cobertura de qualsevol imprevist que es pugui presentar. En aquest cas, la teva protecció està garantida, tant si realitzes el viatge com si el cancel·les”. 

Àmplies cobertures al nostre abast

A més, aquestes pòlisses cobreixen tota una sèrie de despeses, perquè la teva butxaca no es vegi tan ressentida. Les més importants ens les resumeix a continuació, la nostra companya: “despeses d’anul·lació, en el cas que l’agència o companyia no et reemborsi per cancel·lació, t’indemnitzaran fins a la quantitat assegurada. És important destacar que, únicament es podrà contractar aquesta cobertura amb un màxim de 7 dies des de la contractació del viatge”.

Però això no és tot, aquestes pòlisses també t’ofereixen: “reemborsaments de vacances no gaudides; t’indemnitzen l’import dels dies no gaudits; cobertura d’assistència mèdica; facilitant tots els serveis i equips mèdics adequats; cobertura d’equipatges, per si les teves maletes es perden o pateixen algun dany i la cobertura en cas de retards -d’aquesta manera, si durant el viatge pateixes alguna demora o canvi de reserves-, se’t garanteix una compensació econòmica per danys ocasionats”, afegeix l’Antonia.

D’altra banda com a consumidor, segurament hi ha un aspecte que t’amoïna i és saber amb quant de temps d’antelació es pot cancel·lar el teu viatge i alhora, com funciona la política de devolució de despeses en cas dels vols, allotjaments, etc.

Respecte al primer aspecte, cal dir que no hi ha un temps d’antelació estipulat. La cancel·lació es pot sol·licitar sempre que sigui per un motiu justificat i cobert a la garantia de la pòlissa, quan el motiu d’anul·lació no fos previsible. Per això, insistim: si decideixes suspendre les teves vacances per por o precaució al COVID-19, compte!, perquè no quedaria cobert”, afirma la nostra experta.

Pel que fa a la tramitació de la devolució de despeses, bàsicament es requereix la següent documentació: “la relació dels serveis contractats pel viatge (allotjament, vols, etc.) i justificant de pagament; les condicions d’anul·lació d’aquests serveis i justificant de la seva anul·lació i per últim, la factura de les despeses d’anul·lació o nota d’abonament de les despeses que no s’incloguin a les despeses de cancel·lació”, afirma la nostra companya, Antonia Maqueda.

En cas d’haver de suspendre el teu viatge per causes de força major i voler recuperar les despeses del mateix és possible sempre que aportis: “el document acreditatiu de l’ocurrència del sinistre (informe mèdic, certificat de defunció, informe de la policia, etc.). Aquest escrit haurà de reflectir necessàriament la data d’ocurrència del sinistre (hospitalització, defunció, avaria, accident, etc.)”, conclou la nostra experta.

En definitiva, aquest estiu comptar amb una assegurança amb assistència en viatge i anul·lació és més necessari que mai. En cas de dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres i et donarem els detalls!

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *