Ets una pime i vols ampliar el teu equip? Et donem alguns consells perquè seleccionis el millor talent

Blog > Empreses > Ets una pime i vols ampliar el teu equip? Et donem alguns consells perquè seleccionis el millor talent

Les petites i mitjanes empreses protagonitzen el teixit empresarial de Catalunya, generant el 70% dels llocs de treball. El seu creixement és imparable, però avui dia també s’enfronten a un repte molt important: atreure nous empleats en una època, en la qual, les tendències de reclutament evolucionen molt ràpidament amb un clar predomini de l’ús de plataformes digitals. 

Sense anar més lluny, l’any passat, la majoria de pimes que buscaven ampliar la seva plantilla, van buscar candidats principalment entre els seus contactes professionals i els seus treballadors actuals per obtenir referències, és a dir, van confiar en la seva pròpia xarxa social.

Així doncs, si estàs al capdavant d’una pime i vols trobar candidats ben qualificats, potser és hora de deixar enrere les estratègies de reclutament més tradicionals i aplicar-ne de noves. Per exemple, és una bona idea aprofitar el potencial de les eines online com LinkedIn i altres apps per fer córrer la veu que estàs buscant nous treballadors i treballadores. 

Actualment, la majoria de persones que busquen feina ho fan a través d’Internet. Per tant, una petita empresa ha de ser-hi present, publicant les seves ofertes laborals; doncs, és la forma més àgil i directa per posar-se en contacte amb aquells que estan buscant feina.

A més, també és important que tinguis en compte alguns consells per triar els millors candidats:

  • Posa en relleu allò que defineix a la teva empresa. Les xarxes socials són un bon lloc per promoure els valors del teu negoci: si esteu compromesos amb el medi ambient, la sostenibilitat, la RSC… En més d’un estudi s’ha demostrat que les persones que cerquen feina tendeixen a decantar-se per una companyia que comparteix els seus valors. Per això, és recomanable publicar els teus valors com a empresa a la teva pàgina web i xarxes socials.
  • Aposta per una web responsive. Avui dia, moltes persones utilitzen els seus mòbils més que el portàtil, així que l’ideal és que les teves publicacions en xarxes socials estiguin optimitzades per a pantalles petites com les dels smartphones. A més, és important que els teus continguts siguin originals, atractius i curts. Però, sobretot, assegura’t que es vegin correctament en un dispositiu mòbil. 
  • Fes participar als teus propis treballadors. Els teus empleats també poden ajudar-te a trobar el candidat perfecte. Com? Doncs, compartint enllaços dels anuncis de treball en els seus perfils en xarxes socials i d’aquesta manera, podràs arribar a més persones.
  • Recluta online. Tant si tens o no a la teva pime un responsable de Recursos Humans, t’aconsellem que facis servir apps de reclutament. D’aquesta manera, podràs trobar millor les teves contractacions potencials, gràcies als seus cercadors i també podràs fer un seguiment dels sol·licitants des de la consulta fins a l’entrevista, estalviant-te temps i treball.

En definitiva, triar els candidats i candidates més adients per a la teva empresa no és una tasca senzilla. Canviar l’enfocament i optar per les noves plataformes digitals, pot ajudar-te a trobar els empleats i garantir l’èxit de la teva petita o mitjana empresa.

Cobertis
L'autor Cobertis
No hi ha cap comentari per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *